News

21% studenten nu al meer vertrouwen in Ernst Kuipers (D66) dan in Hugo de Jonge (CDA)


In aanloop naar de persconferentie van vanavond en in afwachting van de versoepelingen die daar officieel bekend worden gemaakt, stelde StudeerSnel.nl drie korte vragen aan studenten die gebruik maken van het platform. Welke sector zien studenten het liefst opengaan en aan welke maatregelen zijn zij bereid zich te houden zodat het onderwijs weer open kan? Ook is er gevraagd naar het vertrouwen in Ernst Kuipers.

Horeca open op 1, onderwijs en sport op 2

Op de vraag welke sector studenten het liefst zien heropenen, scoort de horeca het hoogst. Een derde van de studenten zet deze sector op de eerste plek (33%). Op de tweede plek staan universiteiten en hogescholen (26%), een close call met de sportscholen (25%). Aan winkelen (13%) en een bezoek brengen aan bijvoorbeeld de kapper (3%) hechten studenten minder waarde.

Voorwaarden openen onderwijs

Uit de ‘gelekte’ berichtgevingen blijkt dat het hoger onderwijs weer open mag. Mogelijk gaat deze versoepeling samen met voorwaarden waar studenten zich aan moeten houden. StudeerSnel.nl vroeg studenten aan welke voorwaarden zij bereid zijn zich te houden.

De meeste studenten zien de mix van on- en offline onderwijs als meest kansrijke optie. Maar liefst 69% kan zich in deze voorwaarde vinden. Ook vindt 57% het geen probleem om afstand te houden tot anderen en is 52% bereid een niet-medisch mondmasker te dragen.

Minder draagvlak is er voor het dragen van een medisch mondmasker (42%). Nog veel minder enthousiast zijn zij over preventief zelftesten. Slecht een kleine 7% is bereid dit te doen om weer fysiek onderwijs te kunnen volgen.

Nieuwsgierig naar nieuwe opzet persco

Tot slot vroeg StudeerSnel.nl wat studenten van onze nieuwe minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers verwachten. 21% heeft nu al meer vertrouwen in Kuipers dan in Hugo de Jonge. Maar 17% vreest wel dat Kuipers voorzichtiger zal zijn met het versoepelen van maatregelen dan zijn voorganger.

Studenten zijn vooral benieuwd naar de nieuwe opzet van de persconferentie. De helft geeft aan nieuwsgierig te zijn naar het scherm waarmee Ernst Kuipers toelichting geeft op de maatregelen. 12% van de studenten gaat Hugo de Jonge missen.


Advertentie

True managed webspace

Lees ook deze artikelen

Utrecht

Utrechtse ondernemers: ‘Onze bedrijven móéten open, anders zijn er straks geen bedrijven meer’

Hersens brein

Neurobioloog: ‘Mentale gezondheid jongeren van essentieel belang in coronatijd’Chris Aalberts – Poging radicaal rechtse studenten mainstream te lijken hopeloos mislukt 

hugo de jonge

Hugo de Jonge: ‘Ik word eigenlijk elke dag bedreigd, vaak bij mijn huis’

Bier

Horecaroutekaart – ‘Horeca is klaar voor verantwoorde heropening’

omicron covid 19 virus corona

‘Bloedbank Sanquin bevestigt: omikron-patiënten minder vaak op ic’

Barbara Baarsma

Chris Aalberts – Coronacritici schieten zichzelf in de voet maar hebben dat niet door Zzp’ers geven kabinet rapportcijfer 4,3 (eind september nog cijfer 5,6)

Ernst Kuipers

Ernst Kuipers: ‘Alle zestigplussers nú boosteren, tempo nog steeds aan lage kant’

corona virus

Omicron-variant lijkt vooralsnog veel minder ziek te makenTeun Voeten – Afglijden naar een autoritaire staat: lessen van Harari, Arendt en Orwell

Vaccineren

‘Door omicronvariant is boosterprik nu belangrijker dan ooit’

bejaarde

‘Alle verpleeghuizen dichtgooien is zeker geen oplossing’

Lotte van Dillen

‘De heersende tweedeling gaat nog aanzienlijke schade opleveren’

corona virus

‘Ontwerpen nieuw mRNA-vaccin tegen Omicron duurt maar paar dagen’Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

close