News

Academy Awards 2022: hier stream je alle Oscar-winnaarsDe Apple-film CODA was de grote winnaar bij de 94e Academy Awards met prijzen voor beste movie, beste bewerkte situation en beste mannelijke bijrol. CODA is de bekijken op Apple TV+.

Dune was genomineerd voor beste movie en gained de Oscars voor beste originele muziek, beste geluid, beste productieontwerp, beste montage, beste visuele effecten en beste cameravoering. Dune is te zien bij HBO Max.

HBO Max heeft ook King Richard, waarvoor Will Smith de Oscar voor beste mannelijke hoofdrol gained.

Netflix en Disney+

Dit jaar waren twee Netflix-films genomineerd voor de Oscar voor beste movie: de satirische sciencefiction Do not Look Up en de western The Energy of the Canine, die de prijs voor beste regie gained.

Disney+ heeft de movies Nightmare Alley en West Facet Story, beide genomineerd voor beste movie en Arianna DeBose gained de Oscar voor beste vrouwelijke bijrol voor West Facet Story. Ook heeft Disney+ de movie The Eyes of Tammy Faye, waarvoor actrice Jessica Chastain de Oscar voor beste vrouwelijke hoofdrol heeft gewonnen.

Verder heeft Disney+ ook de winnaar van beste animatiefilm: Encanto – de winnaar van beste documentaire – Summer time of Soul en de winnaar voor beste kostuumontwerp – Cruella.

Ook een winnaar op YouTube

De winnaar van beste originele situation – Belfast van Kennneth Brannagh – draait nu nog in de Nederlandse bioscopen, web als de beste internationale movie, het Japanse Drive My Automobile.

De winnaars voor beste korte animatiefilm – The Windshield Wiper – en beste korte documentaire – The Queen of Basketball zijn momenteel niet in Nederland te bekijken. De winnaar voor beste korte movie – The Lengthy Goodbye – is als enige op YouTube te bekijken.Supply hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.