News

Adresgegevens afschermen bij KvK wordt stuk makkelijker, nu écht


Een nieuwe moist waarin wordt geregeld dat zzp’ers en andere ondernemers niet langer verplicht zijn hun adresgegevens te openbare in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel is nog niet van kracht. Gelukkig heeft de KvK geen zin om daar nog langer op te wachten en maakt het daarom nu al mogelijk voor ondernemers om het bezoekadres af te schermen wanneer dat gelijk is aan het woonadres. Dit meldt de KvK zelf op KvK.nl:

“Voor veel ondernemers is hun bezoekadres gelijk aan het woonadres. Daarom schermt KVK nu op verzoek een bezoekadres in het Handelsregister ook af als iemand bedreigd wordt of zich bedreigd voelt. KVK gaat daar coulant mee om. De mogelijkheid tot afscherming geldt voor bestaande en nieuwe inschrijvingen.”

Volgens de KvK is dit ‘vooruitlopend op nieuwe wetgeving’ en wil de KvK ‘coulant omgaan’ met ondernemers die problemen hebben doordat hun adresgegevens on-line staan.

‘Waarschijnlijke dreiging’

Eerder was het ook al mogelijk om adresgegevens af te schermen, maar daarvoor moest dan wel eerst een procesverbaal met aangifte van dreiging worden overlegd. Volgens de nieuwe, soepelere regels volstaat het om een verzoek tot afschermen gegevens in te dienen, mits er sprake is van een ‘waarschijnlijke dreiging’.

Een woordvoerd van de KvK laat aan NU.nl hierover weten:

“Je kunt nu een verzoek indienen en dan schermen we het adres direct af. Daarna kijken we met de ondernemer naar een langetermijnoplossing.”

 

Lees ook: 

Marcel van Roosmalen officieel gedemoniseerd door Ongehoord Nederland

 

Advertentie

True managed webspaceSupply hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close