Entertainment

Angkara ‘Video Game’, Remaja 13 Tahun Tahun Tikam Ibu Kandung Sebanyak 9 Kali Hingga Maut


January 15th, 2022 | by Shira

Kini Trending

Sekadar gambar hiasan

Gara-gara permainan video, seorang remaja tergamak menikam ibu kandungnya sebanyak sembilan kali sehingga wanita itu maut. Suspek kemudian melarikan diri sebelum berjaya diberkas oleh polis.

Sekadar gambar hiasan

Memetik laporan KGUN, sebelum kejadian, berlakunya pertengkaran antara suspek yang dikenali dengan nama Isaiah Ainuu bersama mangsa, Mary Ainuu berhubung permainan video. Dalam keadaan berang, suspek yang baru berusia 13 tahun itu pergi ke dapur dan mengambil sebilah pisau memotong daging.

Suspek yang berasal dari Amerika Syarikat kemudian menyerang ibu kandungnya, 60 tahun menggunakan pemberat senaman pada bahagian kepala sebelum bertindak menikamnya sebanyak sembilan kali. Walaupun sudah ditikam berkali-kali, mangsa cuba menyelamatkan diri dengan meminta pertolongan salah seorang jirannya.

Menurut jiran mangsa, dia melihat mangsa berada dalam keadaan berlumuran darah di mana terdapat kesan kelar di lehernya. Berikutan daripada itu, dia segera menghubungi ambulans tetapi malangnya, mangsa disahkan meninggal dunia ketika mendapatkan rawatan. Menurut petugas kesihatan, suspek telah melarikan diri namun berjaya diberkas oleh pihak polis. Suspek kini ditahan di Pusat Tahanan Juvana Daerah Pima sebelum didakwa di mahkamah kerana membunuh.

Sumber: KGUNThe following two tabs change content below.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.