News

Apple lost batterijproblemen op met nieuwste iOS-updateApple noemt het ‘onverwacht grote verlies van acculading’ als eerste punt in de toelichting van de nieuwste replace.

Het is niet bekend hoe wijdverspreid het batterijprobleem was. Vlak na het verschijnen van iOS 15.4 klaagden sommige gebruikers wel op Twitter, waarop het Apple Assist-account hen adviseerde 48 uur geduld te hebben terwijl apps zich ‘op de replace aanpasten’.

Beveiligingslek

De replace verhelpt ook een bug in AppleAVD, een onderdeel van iOS en iPadOS voor het afspelen van video’s. By way of dat zogenoemde zero-daylek konden kwaadwillenden willekeurige code uit te voeren met kernel-rechten: dat betekent kort gezegd onbewaakte toegang tot het cruciale hart van het systeem.

Installeren wordt aangeraden

Volgens Apple zijn er aanwijzingen dat het lek al actief wordt misbruikt. Gebruikers wordt dan ook aangeraden om de replace zo snel mogelijk te installeren.

Verder misplaced de replace twee bugs van toegankelijkheidsfuncties op: braille-apparaten zouden niet meer vastlopen en de verbinding met hoortoestellen zou niet meer moeten wegvallen.

Gebruikers van iOS en iPadOS kunnen de replace vinden in de instellingen, onder ‘Algemeen’ en ‘Software program-update’.

Supply hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.