News

Artsen bezorgd over mysterieuze hepatitis bij kinderen – Joop


  •  

Gisteren

  •  

leestijd 1 minuten

  •  

941 keer bekeken

  •  

hepatitis

© cc-foto: sanofi

In een flink aantal Europese landen, waaronder Nederland, slaan artsen en onderzoekers alarm vanwege een onbekende variant van hepatitis die kinderen onder de tien jaar treft. De toename van het aantal kinderen met acute hepatitis is opmerkelijk, schrijft het ANP.

In Nederland zijn in de eerste maanden van dit jaar vier jonge kinderen zo ziek geworden van zo’n leverontsteking dat een levertransplantatie noodzakelijk was, laat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) desgevraagd weten. “Normaal gebeurt dat ongeveer vier keer in een heel jaar”, zegt een woordvoerder van het instituut.

In het Verenigd Koninkrijk zijn in korte tijd 74 gevallen van acute hepatitis vastgesteld bij jonge kinderen. “Deze hepatitis treft vooral kinderen jonger dan tien jaar en uit zich door symptomen als geelzucht, diarree, braken en buikpijn”, bericht Het Laatste Nieuws.

Het vermoeden bestaat dat de leverontsteking ontstaat door een infectie, mogelijk met een adenovirus. Ruim de helft van de Britse kinderen testte positief op dit virus. De Britse gezondheidsdeskundigen kijken ook naar andere mogelijke verklaringen, zoals covid-19 en milieufactoren.Supply hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.