Sports

Barcelona praat drie uur lang met nieuw doelwitDonderdag, 31 maart 2022 om 18:44

Jeroen van Poppel
• Laatste replace: 18:58

Barcelona onderneemt een serieuze poging om Antonio Rüdiger binnen te halen, zo meldt Sky Sports activities. Daar is ook bewijs voor, need Sahr Senesie, de halfbroer en zaakwaarnemer van de 29-jarige verdediger van Chelsea, had vorige week zondag een geheime ontmoeting met een delegatie van Barcelona. Volgens transferexpert Gerard Romero verliep de assembly ‘zeer positief’.

Op de beelden is te zien dat de agent van Rüdiger met een koffer en tas in zijn handen naar binnen gaat in een resort in Barcelona. Even later worden ook technisch directeur Mateu Alemany en technisch adviseur Jordi Cruijff afgezet. “Voor een geheime ontmoeting, die niet meer zo geheim is, of wel?”, knipoogt de presentator van Sky Sports activities, die toevoegt dat binnen liefst drie uur gesproken werd.

Rüdiger heeft de topclubs over het uitzoeken, zo is al langer duidelijk. Eerder meldde het Britse sportkanaal al dat de Duitser ook luistert naar de voorstellen van Actual Madrid, Paris Saint-Germain, Bayern München en Juventus. Een nieuw contract bij Chelsea is onwaarschijnlijk, maar nog altijd niet uitgesloten. Rüdiger wil volgens Engelse media een enorme salarisverhoging, waar Chelsea al voor het uitbreken van de oorlog in Oekraïne niet aan wilde voldoen. Nu de membership zwaar hinder ondervindt van de sancties jegens eigenaar Roman Abramovich, is de kans daarop nog kleiner geworden.

Rüdiger staat sinds de zomer van 2017 onder contract bij Chelsea, dat hem voor 35 miljoen euro overnam van AS Roma. De 49-voudig worldwide voegde sindsdien een Champions League, een Europa League, een Europese Tremendous Cup en een FA Cup toe aan zijn palmares en kan zeker sinds de komst van landgenoot Thomas Tuchel als supervisor in het algemeen rekenen op een basisplaats. Chelsea stelde afgelopen zomer de contractverlenging van Rüdiger boven de komst van Raphaël Varane, die uiteindelijk door Manchester United werd overgenomen van Actual Madrid.

Barcelona heeft inmiddels twee transfervrije versterkingen binnen, zo bevestigde Joan Laporta deze week publiekelijk. Het gaat om Andreas Christensen (Chelsea) en Franck Kessié (AC Milan). Barça zat ook achter de bijna transfervrije César Azpilicueta aan, maar de rechtsback van Chelsea zag zijn aflopende verbintenis automatisch verlengd worden naar medio 2023 vanwege het spelen van een minimumaantal wedstrijden dat in zijn contract stond. Met Noussair Mazraoui zijn de onderhandelingen nog wél in volle gang. De transfervrije rechtsachter van Ajax heeft de golf equipment voor het uitzoeken en kan ook naar Bayern München, AC Milan, Borussia Dortmund.


Supply hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.