Entertainment

Bay Éva: „Kedd délután, ebédszünetben házasodtunk össze”


Ritka, hogy egy nő nem vágyik fehér ruhára, hatalmas, romantikus esküvőre, Éva azonban már kislány korában sem álmodozott nagy felhajtásról, népes vendégseregről, csakis arról, hogy egyszer megtalálja a hozzáillő férfit, akivel örökre boldog lehet. Ez a valaki pedig közelebb volt hozzá, mint sejtette.

A csillagok is megjósolták

Bár egy épületben dolgoztak a Magyar Televízióban, Éva hosszú évekig a nevén és a foglalkozásán kívül semmit nem tudott Laciról, aki egyszer csak vette a bátorságot, és felhívta őt. „Állati helyes stílusban eldumáltuk az időt, és felajánlotta, hogy hazavisz munka után. Egy aranymetálzöld Peugeot-­val – akkoriban az nagyon menő autó volt – várt. Megláttam egy baromi magas, baromi jóképű pasit, de a másnapi ebédre mégsem mentem el. Megijedtem tőle, mert sok volt a dumája – emlékszik vissza Éva. – A randink helyett elmentem vásárolni a barátnőmmel, úgyhogy többé nem keresett.”

Laci nem törődött bele a történtekbe, mivel már az első pillanatban eldöntötte, hogy megszerzi ezt a mindig vidám teremtést, aki megbabonázta a mosolyával. „Rettentően piszkálta a csőrömet, hogy nem érdekeltem és nem jött el velem ebédelni – veszi át a szót Laci. – Bár közben lett másik kapcsolatom, a fél szemem mindig ezen a mosolygós csajon volt, nem adtam fel, hogy egyszer az enyém lesz.” Csak egy évvel később elegyedtek újra szóba egymással. „Először kicsit közönyös volt, de aztán elhívott egy italra – folytatja a történetüket Éva. – Az előző napokban megjósolták, hogy a horoszkópom szerint egy Bika jegyű férfi illik hozzám, úgyhogy rákérdeztem a csillagjegyére, mielőtt igent mondtam. Stimmelt a dolog.”

Az esküvőről mindössze három kép készült (Fotó: Archív)

Áldott állapotban mondta ki az igent

Szinte az első csók után összeköltöztek, Éva 32, Laci 36 éves volt akkor. Pár nappal később Laci kétéves kisfiát, Tomit is megismerhette a bemondónő. „Éva kivételes nő, aki a kisfiammal együtt szeretett belénk. Azt gondolom, kevés ilyen nő létezik a világon. Tomikám rengeteg szeretetet kapott, kap tőle a mai napig” – mondja most is elérzékenyülve Laci. Két év után a közös gyermekük is megfogant, a kispapa akkor javasolta, hogy házasodjanak össze. „Én addig nem igazán akartam – meséli Éva. – Neki már volt egy nagy esküvője, engem pedig valahogy ez sosem érdekelt. Kislányként sem álmodoztam ilyesmiről, a tévézés miatt pedig bőven kiélvezhettem a gyönyörű ruhákat, sminkeket és az engem csodáló tekinteteket.” De Laci kérésére végül pikpakk megszervezte a nagy napot, amin rajtuk kívül összesen tíz fő, a legközelebbi családtagok és barátok voltak jelen.

A ceremónia után mentek dolgozni

„Laci épphogy hazajött egy franciaországi munkáról, másnap, keddre volt időpontunk az V. kerületi tanácsnál – folytatja Éva. – Kiderült, hogy ő dolgozik aznap, de mivel fél 1-re hívtak minket, szerencsére ebédidőben át tudott szaladni. Csajkovszkij b‑moll zongoraversenyére bevonultunk, kimondtuk az igent, majd mindenki ment vissza a dolgára. Ennyi volt” – nevet fel. Pár nappal később azért a barátaikkal is megünnepelték a kedvenc vendéglőjükben. De ma is úgy érzik, nem a papír tett hozzá a kapcsolatukhoz: előtte és a mai napig ugyanúgy szeretik egymást, ahogy a legelején.

Kiemelt kép: Fülöp Dániel

The publish Bay Éva: „Kedd délután, ebédszünetben házasodtunk össze” first appeared on Story.Supply hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.