Sports

Benzema bereikt legendarisch all-time totaalDonderdag, 12 mei 2022 om 23:19

Jeroen van Poppel
• Laatste replace: 23:27

Actual Madrid heeft het Santiago Bernabéu donderdagavond een schitterende avond bezorgd. De ploeg van Carlo Ancelotti speelde tegen hekkensluiter Levante een van zijn beste wedstrijden van het seizoen, die ook leidde tot de grootste zege deze jaargang: 6-0. Karim Benzema maakte zijn 323ste doelpunt voor Actual Madrid en komt op gelijke hoogte met Raúl. Alleen Cristiano Ronaldo (451 targets) heeft er meer. Man van de wedstrijd werd Vinícius Júnior, die de helft van de productie voor zijn rekening nam. Levante degradeert door de nederlaag definitief uit LaLiga.

Voor Actual staan de laatste Spaanse duels in het teken van de voorbereiding op de Champions League-finale, op 28 mei tegen Liverpool. Ancelotti gaf Casemiro en Toni Kroos rust, maar de overige gekende namen verschenen aan de aftrap. Zo ook Luka Modric, die na dertien minuten Ferland Mendy van eigen helft op heerlijke wijze lanceerde. De linksback kon zo doorlopen en maakte het beheerst af: 1-0.

Actual stormde in de openingsfase in razend tempo af op het doel van Levante, dat compleet overdonderd werd. Federico Valverde raakte nog de paal, even later gaf Vinícius Júnior een schitterende strakke voorzet op Karim Benzema, die onberispelijk binnenkopte: 2-0 na twintig minuten. Actual ging door en combineerde simpel naar 3-0 by way of Rodrygo, die alert zijn voet tegen een lage voorzet van Modric zette. De Kroaat stond een minuut voor rust ook aan de foundation van de 4-0, door met een heerlijke steekbal Vinícius te bedienen. De Braziliaan kon over hyperlinks de zestien in en maakte het knap af.

Actual nam na de galashow uit de eerste helft zichtbaar gasoline terug in de laatste 45 minuten. Levante kreeg daardoor de kans om hier en daar het doel van Thibaut Courtois op te zoeken, onder meer by way of een gevaarlijk schot van Pepelu, dat web over ging. José Luis Morales verprutste een kwartier voor tijd dé kans op een eretreffer door van dichtbij naast te mikken. Op dat second had Actual zijn vijfde treffer al op het scorebord gezet. Modric verstuurde wederom een briljante steekbal, ditmaal op Benzema, die vrij voor de keeper met een opvallende dans om de bal wist te passeren. Na een passje opzij kon Vinícius intikken: 5-0. De Braziliaan wist zijn hattrick in de 83ste minuut te voltooien door na balverlies de bal om zijn tegenstander heen te slepen en in de korte hoek te prikken: 6-0.


Supply hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close