News

Biden verwacht dat Poetin Oekraïne binnenvalt


De Amerikaanse president Joe Biden verwacht dat Rusland Oekraïne zal binnenvallen. Dat zei hij tijdens een persconferentie aan de vooravond van zijn eerste jubileum in het Witte Huis.

Het is volgens hem nog wel de vraag of het Rusland overgaat tot een volledige invasie en bezetting. „Hij moet iets doen”, zei Biden over president Poetin. Biden beloofde strenge sancties mocht Rusland overgaan tot een invasie van Oekraïne. „Hij zal er een serieuze prijs voor betalen en er spijt van krijgen”, aldus de Amerikaanse president. Wat de sancties zijn, hangt volgens Biden af van wat Poetin precies doet. Hij zegt dat een oorlog de Russische economie zal schaden.

De Verenigde Staten zijn verwikkeld in een diplomatieke stand-off met Rusland over Oekraïne. Rusland heeft in de afgelopen maanden meer dan 100.000 militairen naar de grens met Oekraïne gestuurd, hoewel Poetin zegt dat hij niet van plan is het land binnen te vallen.

Poetin wil de garantie dat Oekraïne nooit zal toetreden tot de NAVO. De Russische president zegt dat de het militaire bondgenootschap een dreiging vormt voor zijn land. De NAVO wil dat niet beloven, maar Biden zegt dat een lidmaatschap van Oekraïne op dit moment niet aan de orde is.


Lees ook: In zijn eerste jaar zette Joe Biden hoog in, maar oogstte hij weinigSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close