News

Bonden willen 150 miljoen euro voor mensen met long covidDat zeggen de FNV en de Algemene Onderwijsbond (AOb). Zo’n 70.000 werknemers in Nederland kampen met lengthy covid en zijn langer dan drie maanden ziek, meldde RTL Z gisteren. Een derde van de werknemers met lengthy covid is zelfs na een jaar nog niet beter.

De bonden houden de overheid medeverantwoordelijk voor de gezondheidsklachten, omdat scholen aanvankelijk open bleven en omdat zorgmedewerkers niet de goede beschermingsmiddelen kregen.

Overheid aansprakelijk

“Vele zorg- en onderwijsmedewerkers zijn op het werk besmet geraakt en lijden daar nu financiële schade door. Met een tegemoetkoming uit een overheidsfonds krijgen de helden die hun gezondheid opofferden eindelijk de erkenning voor hun situatie”, zegt Kitty Jong van FNV.

De FNV dreigt de overheid aansprakelijk te stellen voor de schade als het fonds voor mensen met lengthy covid er niet komt.

Eerder werd al bekend dat werkgevers amper gebruik maken van een regeling waarmee zieke zorgmedewerkers, die tijdens hun werk lengthy covid hebben opgelopen, in dienst kunnen blijven.

Langdurig ziek

Minstens 113 zorgmedewerkers zijn inmiddels ontslagen. Bij nog eens zeker 98 werknemers is het ontslag aangezegd. Wij spraken eerder met zorgwerker Mariska, die arbeidsongeschikt dreigt te worden door lengthy covid:Supply hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close