News

Bondscoach Louis van Gaal heeft prostaatkanker: ‘Spelers weten van niks’De bondscoach lijdt al jaren aan de ziekte, maar kwam daar nooit mee naar buiten. Hij heeft het ook nog niet aan de spelers van Oranje verteld. “Die weten het niet. Zij zien een bloos op mijn wangen en denken: wat een gezonde peer is dat. Dat is natuurlijk niet zo.”

De bondscoach zat bij Humberto op RTL4 om over een documentaire over zijn leven te praten. Ook daarin komt zijn ziekte aan de orde. Louis zei bij Humberto dat ‘ook dit onderdeel is van mijn leven’. “Ik heb veel meegemaakt met ziektes, ook bij mijn eigen vrouw. Dus dat hoort gewoon bij het leven.”

Bekijk het hele fragment hier:

Louis vertelt dat hij ‘als mens waarschijnlijker rijker is geworden door al die ervaringen’. “Ik vond dat dat ook in de film moest.” Zijn behandeling noemt hij ‘geweldig’. Louis werd altijd aside genomen en zijn omgeving liet er nooit iets over vallen. “Dat zegt ook iets over hen.”

De bondscoach gaat dus ‘gewoon’ naar het WK met het Nederlands elftal. De eerste wedstrijd voor Nederland is op 21 november om 11.00 uur tegen Senegal. Oranje speelt in de groepsfase ook tegen Qatar en Ecuador.Supply hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close