News

Britse veerdienst P&O in financiële problemen, voorlopig geen afvaartenDe Britse rederij P&O Ferries heeft alle afvaarten van zijn veerboten voor „de komende dagen” geschrapt vanwege financiële problemen. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt. P&O Ferries ontslaat met onmiddellijke ingang 800 medewerkers, melden persbureaus Reuters en Bloomberg. De overige 2.200 medewerkers kunnen aanblijven, mits de veerdienst blijft voortbestaan.

P&O Ferries vaart onder meer tussen Rotterdam en de Britse kustplaats Hull en tussen Dover en het Franse Calais. Het bedrijf heeft vorig jaar een verlies van 100 miljoen pond (119 miljoen euro) geleden, mede als gevolg van de coronacrisis en de gestegen brandstofprijzen. Hoewel dit verlies gedekt werd door moederbedrijf DP World uit Dubai, is de huidige situatie volgens de rederij niet houdbaar.

De Britse vakbond voor scheepsvaart- en spoorpersoneel RMT adviseert medewerkers om de veerboten niet te verlaten. Volgens de vakbond zou P&O Ferries het massaontslag willen doorvoeren om het personeel te kunnen vervangen door goedkopere buitenlandse werknemers, meldt de BBC. De Britse regering komt later op de donderdag met een reactie.

P&O Ferries vervoerde voor de coronacrisis jaarlijks zo’n 10 miljoen passagiers per jaar. Het bedrijf heeft een vloot van meer dan twintig schepen en voert meer dan 30.000 afvaarten uit per jaar.Supply hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close