News

Burgemeester Molenbeek verbiedt bezoek Wilders en Dewinter


Geert Wilders en Filip Dewinter zijn vrijdag niet welkom in de Brusselse wijk Molenbeek, dat meldt het Belgische Knack op foundation van persbureau Belga. Het tweetal had een wandeling willen maken door de achterstandswijk, onder het mother van een ”werkbezoek”. De aanleiding was een uitspraak van een socialistisch politicus, die zei zich niet meer in België te voelen als hij in Molenbeek kwam. Filip Dewinter, Vlaams parlementslid en voormalig leider van het Vlaams Blok (nu Vlaams Belang), had Wilders uitgenodigd om te komen kijken hoe het stadsdeel erbij ligt. De socialist is voor zover bekend niet op de uitnodiging ingegaan.

Wilders en Dewinter hadden een formele aanvraag ingediend voor de wandeling. De risicoanalyse van de politie was negatief, en de burgemeester van het stadsdeel besloot het uitstapje te verbieden, ook voor andere deelnemers. Ook tegenstanders van de actie hebben een samenscholingsverbod gekregen.

Het is niet de eerste keer dat Wilders en Dewinter de deur voor de neus dichtgesmeten krijgen. In 2017 wilden ze in Molenbeek op ”islamsafari”. Molenbeek was in die tijd berucht vanwege het relatief hoge aantal jonge moslimfundamentalisten, waaronder enkel aanslagplegers. Het bezoek werd toen ook verboden door het stadsdeelbestuur.

Geert Wilders zegt op Twitter dat hij vrijdag toch naar Brussel gaat,


 

Advertentie

True managed webspace

Lees ook deze artikelen

Molenbeek

Wilders en Filip Dewinter gaan weer op ‘islamsafari’ in MolenbeekBelgië zet anti-islamactivisten uit vanwege voorgenomen koranverbrandingBelgische politie pakt man op voor terreur, in, u verwacht het niet, Molenbeek‘Allochtonen Molenbeek werden gepamperd als knuffelschapen die allemaal op één wei horen’Bonusquote: Brusselse agenten spreken over de hel van Molenbeek tijdens Oud en NieuwGezellige terreuroudejaarsavond in Brussels Molenbeek (lieve stad van hoop), de beeldenOorlog in Molenbeek, ‘jongeren’ vernielen en plunderen alles op hun padFilip Dewinter had contact met Chinese language spionVerdachte doodsbedreiging Wilders donderdag voorgeleid aan rechter-commissarisBurgemeester Molenbeek wil Katie Hopkins vervolgen voor ‘proberen Molenbeek kapot te maken’Splinternieuw ‘positiviteit brengend’ Cruyff Courtroom in Molenbeek na anderhalve dag volkomen vernieldTerreuronderzoek Molenbeek: 8 mensen weer op vrije voetenBelgische politie pakt 8 terreurverdachten op in MolenbeekBroer Parijse terreurverdachte Salah Abdeslam opgepakt voor gewapende overvalWilders & Dewinter mogen niet op islamsafari in MolenbeekGeert Wilders en Filip Dewinter willen bezoek Molenbeek bij rechter afdwingenBezoek Geert Wilders aan Molenbeek en Brussel van de baan

Supply hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close