News

Chris Aalberts – Bij de FvD-demo tegen ‘Great Reset’ op de Dam


Erg druk is het niet op de Dam, deze Tweede Paasdag. Enkele honderden mensen zijn hier samengekomen om te demonstreren tegen ‘de Great Reset’. Ze zijn opgetrommeld door Discussion board voor Democratie. Er staat een grote truck van FvD, er worden ballonnen uitgedeeld en er staan wat verdwaalde Discussion board-vlaggen.

Lees ook: Chris Aalberts door FvD gecanceld need ‘draagt niet bij aan juiste sfeer’

Volgens de aankondiging worden we toegesproken door Kamerleden Pepijn van Houwelingen en Gideon van Meijeren. Ook lezen we waar dit protest precies over gaat:

“‘We zijn trots dat we de Westerse kabinetten hebben weten te infiltreren’ sprak Klaus Schwab enkele jaren geleden. Schwab is de oprichter van het World Economic Forum (WEF) – een buitenlandse private organisatie met extreem globalistische doelstellingen. Ook in Nederland is er sprake van politieke beïnvloeding in het hart van onze regering door het WEF. Daar komen wij tegen in protest. Aanstaande maandag staan Pepijn van Houwelingen en Gideon van Meijeren op de Dam in Amsterdam om te demonstreren tegen de buitenlandse inmenging waar heel Nederland van wegkijkt.”

Deze demonstratie is een vervolg op de demonstraties tegen het corona-beleid. In september was er nog een megagrote demonstratie op deze plek waar duizenden mensen op af kwamen. Een deel van dat publiek is er vandaag weer. We zien een standje met complotkrantjes als Gezond Verstand en De Andere Krant en truien met de tekst Wij zijn de leugens zat. Er staat een camper met een groot aanplakbiljet dat niemand doodgaat aan corona en op een bord eisen mensen hun rechten terug.

Transformatie

Maar daar houden de overeenkomsten wel op. De coronabeweging is niet alleen van onderwerp veranderd, maar heeft in meer opzichten een ander aanzien gekregen. Het meest zichtbaar is de hoeveelheid aanhangers. In september stond de Dam zo vol dat het verkeer moest worden omgeleid en er waren zoveel videostreams van demonstranten dat 3G begon te haperen. Deze Tweede Paasdag is er nog maar een fractie van deze mensen over. Het zijn er hooguit een paar honderd.

In september was de coronademonstratie nog een initiatief van een hele waslijst aan organisaties, variërend van complotkanaal Café Weltscherz, wappiepartij Hart voor Vrijheid en actiegroep Moederhart. Inmiddels is alleen Discussion board voor Democratie nog over. Op een enkel bord van Hart voor Vrijheid na, zijn alle andere organisatoren van destijds onzichtbaar of geheel afwezig. Meest opvallend: zelfs FvD lijkt er minder zin in te hebben dan voorheen. Ook Thierry Baudet ontbreekt.

Een onbekende man spreekt ons vanaf de FvD-truck toe en meldt dat er weliswaar weinig mensen zijn, maar dat de aanwezigen wel de enigen zijn die doorhebben wat er gaande is. De relaxation van Nederland geniet van de vrijheid maar dit is stilte voor de storm. Minister Ernst Kuipers gaat binnenkort een verdrag tekenen voor een Europees vaccinatiepaspoort en daar gaan heel veel gegevens aan gekoppeld worden. Dan raken we onze vrijheid weer kwijt. De aanwezigen klappen dat alleen zij dit door hebben.

Protest over alles

Even lijkt het erop dat dit paspoort ‘de Great Reset’ is, maar dan komt een blonde vrouw aan het woord. Eerst scheldt ze op Sigrid Kaag die een MeToo-zaak onder de pet hield. Het verhaal gaat moeiteloos over in een naderende opstand van een miljoen armen, de ontbrekende hulp aan daklozen, de Oekraïense president Zelensky, de toeslagenaffaire, het verschil tussen mainstream media en overheidspropaganda en de vraag of JA21-stemmers eindelijk doorhebben wat er gaande is. Onerous applaus.

Mocht u nog niet in verwarring zijn, dan maakt ene Laurens het helemaal af. Hij is al een jaar bezig met de parallelle samenleving en heeft daar ‘een visieplan’ over opgesteld. Laurens is ‘bekend van social media’ en heeft een platform gebouwd wat draait om kennis, verbinding en ‘holistische gezondheid’. Na een paar minuten zegt een FvD-vrijwilliger dat de tijd om is maar Laurens praat nog even verder. Zijn verhaal begint steeds meer op een salespitch te lijken: ‘de zakelijke markt’ gaat ook betrokken worden.

Dan luisteren we naar FvD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen, die in de geminimaliseerde groep demonstranten ‘de grootste politieke beweging van na de oorlog’ ziet. Volgens Van Houwelingen is de Tweede Kamer de baas niet meer en daarom is FvD heel veel Kamervragen aan het stellen over het World Financial Discussion board. Het is volgens Van Houwelingen geen toeval dat de corona-maatregelen overal hetzelfde waren en dat er in meerdere landen zelfs op dezelfde manier over werd gesproken.

Wantrouwige burgers kweken

Wat nu precies ‘de Great Reset‘ is, is nog steeds niet echt duidelijk. In de aankondiging lezen we dat Nederland een ‘juridisch bindende overeenkomst met het WEF’ heeft, dat topambtenaren er contact mee hebben, er 651.000 euro is overgemaakt en Kaag en Hoekstra ‘op hun belangrijke rol in de Great Reset’ zijn gewezen. Dit ‘bewijs’ is zo onzinnig dat Van Houwelingen het niet op de Dam durft te herhalen zonder zelf in lachen uit te barsten.

Zes ton is op een miljardenbegroting niets, ambtenaren hebben met allerlei mensen contact, er wordt de hele dag een beroep op ministers gedaan en de overheid maakt duizenden afspraken per dag. Deze onzin slaat alleen aan bij een onderklasse die geen vertrouwen heeft in de politiek, geen zin heeft zich te verdiepen in hoe het land bestuurd wordt of daar simpelweg de vaardigheden voor ontbeert. Als je dan ook nog kritisch bent geweest over corona, kom je bij de rattenvangers van Discussion board uit.

Lang geleden zouden deze mensen waarschijnlijk hyperlinks hebben gestemd. Of ze deden het sowieso al niet. Hun belangen tellen al jaren niet mee en als ze iets wordt beloofd, wordt het nooit waargemaakt. Zo kweekt de politiek een wantrouwende onderklasse. Dit weekend deed D66 er met een verzwegen MeToo-affaire weer een nieuw schepje bovenop. Waarschijnlijk weten deze mensen ook niet precies wat FvD met ‘de Great Reset’ bedoelt, maar ze weten wel dat andere partijen ze nog minder te bieden hebben.

Meer over deze bijeenkomst, met beeld, is te vinden through @chrisiserbij.

 

Lees ook van Chris Aalberts:

Tien vragen over een fusie van PvdA en GroenLinks
Vernieuwing PvdA is helemaal afhankelijk van nieuwe leider 
President Le Pen zal even impopulair zijn als Macron 

 

 

 

 

 

Supply hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close