News

Constanteyn Roelofs – Het echte virus is overmanagement van linksdraaiende beroepsbestuurders


Verrassing: Jolande Sap leeft nog. Als ze een Japanse samoerai was geweest had ze na het grandioze debacle van haar poging tot leiderschap van GroenLinks een beker rijstwijn leeggedronken, voor de laatste keer een mooi gedicht gedeclameerd en bij het ondergaan van de zon het tijdelijke voor het eeuwige verlaten, maar zo gaat dat natuurlijk niet in de Haagse bubbel.

Als je eenmaal naarboven bent gefaald mag je de rest van je leven uitzitten in allerlei baantjes in de semi-overheid. Zo zat ze na haar fittie met Tofik Dibi in allerlei adviesorganen en commissariaten. Nu mag Sap als ‘kwartiermaker’ leiding geven aan het ‘Maatschappelijk Impact Team’ om iets te doen tegen Covid-19. Men vond kennelijk dat de vorige aanpak ‘te medisch’ was en ‘teveel stuurde op cijferers’, dus nu mag de maatschappelijke impact meegewogen worden. Schitterend.

Grofbetaalde scharrelbanen

Dat is een probleemdiagnose die alleen in Den Haag voor kan komen, dat te wéinig mensen zich met Corona hebben bemoeid. De rest van het land – de mensen die niet afhankelijk zijn van grofbetaalde scharrelbanen in de demi-monde van de semi-overheid – was namelijk tot de conclusie gekomen dat er juist veel te veel mensen hun plasje over het beleid deden. De ministers, allerlei gezondheidsraden, onderzoeksinstituten, lobbyclubs, bobo’s van de horecabond, de KNVB, een voetbalstadion vol consultants (tegen dubbel overheidstarief)…

Het resultaat was een draak van het beleid waarin het volstrekt onduidelijk was wat nou wel en niet mocht en waar het kon gebeuren dat je wel met 900 man tegelijk in de Primark kinderarbeidbroeken mocht kopen maar niet bij je oude moedertje een Bossche bol mocht brengen. En nu denkt Den Haag: kom, nog een laagje erbij. Nog een ‘stakeholder’ die in de ‘dialoog betrokken moet worden’.

Haagse bubbel en hun lakeien bij de pers

Het probleem is natuurlijk dat hoe meer je van dat soort dependencies tussen verschillende takken van de overheid je bouwt hoe chaotischer en langduriger het proces wordt. De Haagse bubbel en hun lakeien bij de pers verkopen deze inefficiëntie als participatie van de burger, maar laat u zich vooral niet foppen. Het enige wat u krijgt is een tragere overheid met minder slagkracht.

Enfin, niemand weet waarom er nu wéér een extra coronateam komt want heel Nederland staat elkaar alweer af te bekken in de kroeg of als haringen in een ton in de overvloedig belaste treinen en trams. Maar corona is nog lang niet weg want het is namelijk een heel handig probleem voor de Haagse bureaucratie en de schaduwwereld van hele en halve consultants die er riant aan verdienen. Hups, nog een commissie met nog meer declarabele lunches en nog een Balkenendesalaris voor een GroenLinkser op een zijspoor. De burger betaalt wel.

Ik heb het hier vaker gezegd: het echte virus is het overmanagement door de parasitaire kaste van linksdraaiende beroepsbestuurders.

 

Lees ook van Constanteyn Roelofs:

Vrolijke cocktail van pandemie, oorlog en geldoverschot
Eggheads met HBO+-opleiding die alle problemen overcompliceren
 ‘In wezen zijn we weer terug in de jaren zeventig’

 

 

 

 


 

Advertentie

True managed webspace

Lees ook deze artikelenKijk Femke Halsema zichzelf eens witwassen in interview met MargrietExit Sap: “Mijn verblijf hier was niet zonder rumoer”GroenLinks heeft bestaansplichtHonderden leden willen van GroenLinks afFoto’s: wie wordt de opvolger van Jolande Sap?Reacties op vertrek Jolande Sap – Femke Halsema, Alexander Pechtold e.v.a.JOLANDE SAP STAPT OP ALS PARTIJLEIDER GROENLINKSBewezen: onder Sap scoort GroenLinks lager dan onder HalsemaDe GroenLinks-verkiezingsnederlaag, een reconstructie (3): hoe nu verder?De GroenLinks-verkiezingsnederlaag een reconstructie (2): huidige standDe GroenLinks-verkiezingsnederlaag: een reconstructie (1)Analyse: wat er mis is met GroenLinksFractievoorzitter GroenLinks Amsterdam-Centrum: ‘Jolande Sap heeft het knap gedaan’Jolande Sap blijft GroenLinks-baasPaintcartoon: Sapperdeflap!POLL! U MOET KIEZEN: Dibi of Sap?LIVE. GroenLinks Lijsttrekkersdebat tussen Jolande Sap en Tofik DibiFemke Halsema ijdele celebrity politicianSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published.