News

‘D66-leus is alleen goed als je alle gevangenissen wil afschaffen’ – Joop


  •  

Vandaag

  •  

leestijd 1 minuten

  •  

92 keer bekeken

  •  

pieterderks

Om Oekraïne en het klimaat te helpen, heeft Schiphol de verwarming een graad lager gezet. Dat kon misschien sowieso al, omdat het lente is, maar dan ben je volgens een woordvoerder van de luchthaven te cynisch. “Hoe klein ook, het is een mooi initiatief voor een goed doel. Alle kleine beetjes helpen”, legde hij tot vervelens toe uit.

Dergelijke holle woorden halen bij Druktemaker Pieter Derks het bloed onder de nagels vandaan. “Misschien is dit nog wel schaamtelozer dan met een bulldozer het Amazone-woud te lijf gaan: met lege woorden de mensen net zolang hersendood beuken tot ze geen puf meer hebben om te zien waar je eigenlijk mee bezig bent. Een heel klein stapje zetten en daar dan een ronkend persbericht over schrijven, door dezelfde afdeling die probeert te verdoezelen hoeveel kankerverwekkend materiaal er per jaar op de omgeving neerdaalt.”

“Het roept bij mij hetzelfde chagrijn op als de verkiezingsposters die D66 door het hele land in enorme aantallen liet ophangen: ‘Laat iedereen vrij, maar niemand vallen’. Ik weet niet waarom maar ik word daar woest van. Of trouwens: ik weet wel waarom, de intellectuele armoede van die holle leus. ‘Laat iedereen vrij, maar niemand vallen’: dat is alleen een goede verkiezingsposter als je vindt dat alle gevangenissen moeten worden afgeschaft.”Supply hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close