News

Dode en tiental gewonden bij treinontsporing in OostenrijkDe trein ontspoorde in de buurt van de plaats Münchendorf, iets meer dan twintig kilometer ten zuiden van hoofdstad Wenen. Op beelden is te zien dat twee treinstellen op hun zijkant in het weiland liggen. Erbij staan meerdere ambulances en brandweerauto’s.

Oostenrijkse media hebben ook beelden geplaatst van brandweermannen die gewonde slachtoffers wegdragen op brancards. Onder de gewonden is volgens de krant Heute de machinist. Die is met een helikopter afgevoerd naar een ziekenhuis.

Zeker negen mensen liepen lichte verwondingen op. Er waren ongeveer honderd passagiers aanwezig in de trein. Hoe de trein kon ontsporen is nog onbekend.

Zeldzaam

Dodelijke treinongelukken zijn zeldzaam in Oostenrijk. In 2018 vonden wel twee grote ongelukken plaats in korte tijd. In april van dat jaar raakten 54 mensen gewond nadat twee treinen op elkaar botsten in Salzburg. Ook in februari 2018 kwamen twee treinen tot botsing. Bij dat ongeluk kwam een persoon om het leven en raakten 22 mensen gewond.Supply hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close