News

Engelse profvoetballer deelt met de wereld dat hij homo is: eerste sinds 1990 – Joop


  •  

Vandaag

  •  

leestijd 1 minuten

  •  

297 keer bekeken

  •  

voetbal

© cc-foto: Michal Jarmoluk

De Engelse profvoetballer Jake Daniels heeft bekendgemaakt dat hij homo is. Hij is daarmee de eerste Engelse mannelijke profvoetballer in 32 jaar die er publiekelijk voor uitkomt dat hij geen hetero is, meldt de NOS. De 17-jarige Daniels speelt bij Blackpool, in de Championship, het tweede niveau in Engeland. De speler zegt dat hij lang heeft getwijfeld. “Maar ik heb het mijn hele leven verschrikkelijk gevonden om te liegen en het gevoel te hebben dat ik me anders moet voordoen om erbij te horen.”

Openlijke homo’s zijn zeldzaam in het profvoetbal. Vorig jaar kwam de Australische voetballer Josh Cavallo through een video op sociale media uit de kast voor het grote publiek. De podcast De Schaduwspits verhaalde vorig jaar van een anonieme Nederlandse profvoetballer die vreest voor zijn carrière als hij bekendmaakt dat hij homo is.

René van der Gijp van Vandaag Inside, dat maandagavond weer van begin gaat, zei in 2013 dat voetbal “geen sport voor homo’s” is. Volgens de ex-voetballer zouden jonge homo’s liever in een kapperswinkel werken. Een andere regelmatige tafelgast, Jan Boskamp, suggereerde kort daarna dat homo’s niet gezond zijn. Van der Gijp meent niettemin dat de voetbalwereld “heel tolerant” is.Supply hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.