News

Femke Halsema: ‘Toename demonstranten die politie als tegenstander zien en rechtstaat afwijzen’


Bron: Financieel Dagblad.

“Mensen die maatschappelijk toch al vaak op achterstand staan worden het meest de dupe van 2G. Het is geen duurzame oplossing en roept een onderscheid op tussen bevolkingsgroepen. We moeten waken voor een systeem waarin mensen die nu al weinig gebruik maken van publieke voorzieningen er nog meer van afgesneden raken.

We zien dat de vaccinatiegraad in de armere wijken achterblijft. Daarbij kunnen we vaststellen dat veel migranten op achterstand staan, dus is het aannemelijk dat in de migrantenpopulatie meer mensen niet gevaccineerd zijn

Ik doe een dringend appel op de demonstranten om zich beter te organiseren en geweld van tevoren af te wijzen.

Het wordt problematisch als demonstranten, daartoe nota bene aangezet door sommige leden van de Tweede Kamer, de rechtstaat niet accepteren en de politie als een politieke kracht en dus als tegenstander zien. Daar zie ik wel een toename in.”

De GroenLinks-burgemeester van Amsterdam Femke Halsema (GroenLinks) is de coronamaatregelen een beetje zat. Al was het maar omdat de Amsterdamse politie-agenten het handhaven en het als stront worden behandeld door zichzelf ‘vrijheistrijdende’ protesterende wappies ook een beetje zat zijn, de ondernemers het een beetje zat zijn, het stadsbestuur het een beetje zat is en de vrijheid en tolerantie waar Amsterdam zich zo graag op beroept door alle maatregelen meer en meer naar de achtergrond wordt gedrukt.

Je zou haast gaan denken dat iedereen die coronamaatregelen inmiddels een beetje zat is.


 

Advertentie

True managed webspace

Lees ook deze artikelenKevin Kreuger – 020 Burgerberaad voor klimaat is witwassen radicale ideeënRacistische krakers Amsterdam kraken hotel, want ‘Chinese eigenaar’Telegraaf interviewt D66 020 over homohaat door allochtonen, D66: ‘En Urk dan?’Opzet Noord-Zuidlijn maakt ‘efficiënt bedrijf onmogelijk’Amsterdam hield vrouwelijke ambtenaren weg bij wethouder Laurens Ivens met medeweten van Femke HalsemaChris Aalberts – Wybren van Haga is de wappie-stem alweer kwijtPreventief fouilleren – Amsterdamse politie zet waarnemers in om waarnemers van Femke Halsema te waarnemenChris Aalberts – Annabel Nanninga (JA21) heeft meer plannen voor LHBT-veiligheid dan links Femke Halsema wil ‘waarnemers’ bij preventief fouilleren op wapenbezitMoeder die baby in Amsterdamse vuilcontainer gooide na 7 jaar aangehoudenBRIEFJE VAN JAN – Aan de Amsterdamse politieWybren van Haga wil weten waarom Rutger Groot Wassink Amsterdams homorapport achterhieldAmsterdamse wethouder Ivens (SP) per direct weg wegens ‘grensoverschrijdend gedrag’Dagsluiting – GroenLinks is happy: mega-biomassacentrale gaat door – En: het ene terreurvrouwtje is het andere nietDagsluiting – Femke Halsema passeert Stopera en zet test preventief fouilleren doorVideo – Femke Halsema (GroenLinks) pakt ambtenaar Tofik Dibi (GroenLinks) aan na tweets over IsraëlSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published.