News

Gênant: kabinet weet nog altijd niet wat institutioneel racisme is – Joop


Gimli195516 mei 2022 – 15:28

Dat geldt niet alleen voor deze regering, er zijn hier op Joop op enkele reageerders die het liever ontwijken, zoals de regering alles wat nadelig is voor deze regering ontwijkt. Het is complicated en moeilijk te definiëren, is dan de smoes. Het wordt teruggebracht tot een meningen strijd, waarbij het uiteraard verkleind wordt tot het niet meer zichtbaar is. Ook het negeren of niet ingaan is een veelvuldige tactiek.

Het is niet verdwenen, maar het valt buiten de aandachtsfeer van de gevestigde macht. Zo lang de repressieve macht vindt dat het niet nodig is om je r druk om te maken, zal het institutionele racisme en discriminatie voortduren.

De betekenis is dat er instituten zijn, die racistische keuzes maken bij het benaderen van burgers. Bij het behandelen van hun contact met die burger en dat die burger een negatief impact heeft van zijn of haar dealen met de regering en haar instanties. De AIVD en de MIVD verzameld op illegale wijze veel meer informatie, en deelt dat met vele instanties lokaal, landelijk en internationaal. De beerput wordt groter, dieper en deze regering is de spil waar alles samenkomt.

Deze regering weet het wel, maar web als Rutte liegt het en wil het niet weten. Ze doen niet wat ze zeggen en ze zeggen niet wat ze doen, elke keer komt er nog meer drek bovendrijven, en we zijn nog steeds niet bij de essentie van het falen.

3 Reacties

Ewout Pool

Ewout Pool16 mei 2022 – 15:57

Ik voel me een beetje aangesproken, dus: de wereld is niet zwart/wit(no pun meant.) De wereld bestaat uit nuance en complexiteit. Dit ontkennen misplaced niks op. In Nederland hebben we geen Black Codes. Onze wetten hebben niet als doel om te discrimineren. Ze kunnen echter wél dat gevolg hebben, zeker in combinatie. Maar dat oplossen is een uitdaging, die we zeker aan moeten gaan. Maar eenieder die roept dat het duidelijk is en zo opgelost kan worden zou contact op moeten nemen met de regering of een partij beginnen, need blijkbaar heb je de oplossing die vele mensen ontgaat!

stokkickhuysen

stokkickhuysen16 mei 2022 – 17:11

@Ewout Pool

‘ Onze wetten hebben niet als doel om te discrimineren. ‘

Nee dat klopt, maar als je de wetten niet uitvoert, dan moet je je afvragen wat je aan die wetten hebt. Als statistisch is aangetoond dat er sprake is van racisme, dan moet je dat aanpakken. Doe je dat niet, dan kun je je als regering (of reageerder) niet achter het bestaan van die wetten verschuilen.

Gimli1955

Gimli195516 mei 2022 – 19:10

@Ewout
Onze wetten zijn niet bedoeld om te discrimineren, maar uit de werkelijkheid blijkt dat het gebeurt, is gebeurd en zelfs institutioneel is. We hebben geen Black Codes, maar het resultaat is hetzelfde door de belastingdienst, die met behulp van de bestuursrechtspraak, het jeugdrecht, de RvS het in de praktijk wel uitvoert. Dat oplossen wat nodig is, wordt op dit second op geen enkele manier waar gemaakt.

Om iets te verbeteren moet er iets gedaan worden, moeten besluiten genomen worden en tot nu toe is Rutte alleen aan het praten en uitstellen. Iedereen zou zich aangesproken moeten voelen, niet een beetje.
De complexiteit en nuance wordt nu gebruikt om besluiten en daden uit te stellen. De meerderheid kiest nog steeds voor hetzelfde systeem en accepteert nog steeds het uitstel en verschuilt zich achter de nuance en complexiteit.

Het was niet zo complicated toen het werd ingevoerd en toen was er geen sprake van nuance : bruintje moest hangen (no pun meant)Supply hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.