News

Ikea brengt slimme vouwgordijnen uitIkea gaat twee nieuwe modellen slimme vouwgordijnen uitbrengen in Europa. Die gaan PRAKTLYSING en TREDANSEN heten en zijn al gespot op de Duitse web site van Ikea. De nieuwe ‘slimme’ gordijnen zijn nog niet officieel aangekondigd, maar werden ze ontdekt door een Twittergebruiker Dave Zatz. 

Beide modellen zullen beschikbaar zijn in twee maten van 120 x 195cm of 140 x 195cm. De TREDANSEN zullen gebruikmaken van een verduisterend materiaal en zijn op afstand te bedienen. De gordijnen kosten 145 euro voor het kleine mannequin, de grotere variant is 4 euro duurder.

Het PRAKTLYSING-model zal iets goedkoper zijn en begint bij 125 euro voor het kleine mannequin. Deze variant heeft geen verduisterend materiaal.

Slimme assistenten

De gordijnen maken deel uit van IKEA’s sensible home-lijn. Internet zoals andere producten uit die lijn zullen ze kunnen gekoppeld worden aan Google Assistant, Amazon Alexa of de Apple HomeKit. 

Daarvoor moet je wel eerst de TRÅDFRI-verbindingshub kopen. Een andere optie is om IKEA’s Dwelling smart-app of een afstandsbediening te gebruiken.

Slimme rolgordijnen

De gordijnen moeten IKEA’s bestaande lijn van slimme gordijnen aanvullen. Het bracht in 2019 al de FYRTUR en de KADRILJ uit, twee rolgordijnen die ook vanop afstand bediend konden worden. Die bevinden zich in ongeveer dezelfde prijsklasse als de nieuwe modellen.

Nederland

Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe slimme gordijnen te koop zullen zijn. Voorlopig zijn ze enkel zichtbaar op de Duitse en Poolse web sites van IKEA. In Nederland leveren de zoekopdrachten op de web site nog niets op.

Supply hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close