Entertainment

Ini 9 Makanan Yang Ada Dekat ShopeeFood Ramadan Nanti! Ada Penghantaran Percuma & Voucher Juga Tau!


Bukan lagi sekadar tempat untuk korang buying tapi merupakan pilihan utama untuk order makanan!

Ramai yang dah menjadikan ShopeeFood sebagai aplikasi utama diorang nak cari makanan atau minuman tak kisah lah makanan berat ataupun makanan ringan, air dari air ikat tepi sampailah ke air fancy semuanya ada.

Ramadan ini, ShopeeFood membawakan lebih banyak kedai untuk korang order menu berbuka! Jom tengok senarai kedai apa yang ada untuk Ramadan ini!

Med Mex

Tekak teringin makanan campuran Mexican dan Mediteranean? Boleh cuba Med Mex Malaysia ni! Ada pelbagai menu dari taco sampailah ke Nachos semuanya ada!

Little KL Meals Corridor

Nak berbuka sama-sama di workplace dan pesan makanan sama-sama? Tak ada masalah! Di Little KL Meals Corridor ni ada macam-macam jenis makanan yang korang boleh pilih. Affirm senang nak order sama-sama.

Salad Atelier

Nak makan makanan wholesome pun boleh. Sebab tu admin kata semua ada di ShopeeFood ni! Salad Atelier ada macam-macam jenis makanan yang sihat. Walaupun sihat tapi makanan wajib rakyat Malaysia tetap ada iaitu Nasi Lemak versi fusion dan lebih wholesome untuk korang makan!

SANTAN

Bukan lagi di atas awan, korang kini boleh dapat makanan dari SANTAN ni terus ke rumah atau workplace korang! Paling well-known mestilah Nasi Lemak kan? Tapi korang pernah tak cuba Indomee dengan Ayam Goreng dan sambal istimewa Pak Nasser ni!

Da Mang Ren

Mana lengkap makanan kalau tak ada dessert kan? Lagi-lagi dessert yang ada buah-buahan yang manis dan juicy ni! Fuhh, bayangkan lepas terawih korang pekena pulak manggo dari Da Mang Ren ni? Tengok buah mangga tu weh. Sedapnya makan sejuk-sejuk!

Nyonya Colours

Nak cari menu ringan untuk berbuka? Mestilah boleh! Nyonya Colors menyediakan bermacam jenis kuih-muih yang korang boleh beli. Paling greatest, kuih-kuih conventional yang selalu kita dapat di kampung pun ada!

Nasi Lemak Tok Wan

Makanan kegemaran rakyat Malaysia ni memang antara makanan paling ramai orang beli ketika berbuka. Kalau dah kegemaran mestilah korang taknak kecewa beli dari kedai yang salah kan? Korang kena beli dari Nasi Lemak Tok Wan ni weh! Ada macam-macam lauk yang korang boleh pilih!

A&W

Quick meals pun merupakan pilih paling mudah. Cepat dan gerenti sedap. Lagi-lagi kalau quick meals yang dah lama di Malaysia ni seperti A&W! Tak pernah mengecewakan!

Tealive

Dah order makanan mestilah kena order air kan? Air paling nikmat mestilah bubble tea! Lagi-lagi dari Tealive. Fuh, dapat Brown Sugar Pearl Milk Tea memang greatest beb!

Pengguna baru Shopee? Korang boleh redeem Tealive Signature Brown Sugar Milk Tea (L) dengan harga serendah RM0.10* je! Korang boleh klik hyperlink dekat SINI!

Pilihan makanan yang greatest & boleh dapat penghantaran percuma dan lebih baucar pulak tu!

Macam yang korang tahu, ShopeeFood juga sering menjadi pilihan pengguna sebab selalu dapat penghantaran percuma dan juga baucar yang pelbagai terutamanya baucar  Tremendous Offers !

Untuk ramadan ni pun ada tau. Antara tawaran yang ada ialah:

  • Penghantaran percuma (diskaun RM4 apabila anda berbelanja minima RM15)
  • Diskaun sehingga  RM6 (sepanjang bulan Ramadan iaitu dari 3 April sehingga 2 Could 2022)
  • Tremendous Offers Diskaun sehingga RM12.50!
  • Diskaun sehingga RM14 ( pada 12-14 April, pukul 3-5pm sempena ShopeeFood Day)

ShopeeFood Day? Ye guys ada ShopeeFood day! Siap ada contest lagi korang boleh be a part of!

ShopeeFood Day ni jatuh pada 12 hingga 14 hari bulan setiap bulan! Dan setiap bulan pada tarikh ini akan ada macam-macam promosi ShopeeFood buat untuk pelanggan mereka.

Disebabkan untuk bulan April ni ShopeeFood day jatuh pada bulan Ramadan, jadi ShopeeFood beri EXTRA baucar dan hadiah bernilai sehingga RM6,000 untuk sebarang pembelian bernilai RM25 ke atas!

Bestnya!!

Cara nak be a part of pun mudah je guys. Ikut langkah-langkah dibawah:

Langkah 1: Order minimal RM25 dari mana-mana restaurant (untuk satu pembelian)

Langkah 2: Comply with Instagram Official ShopeeFood ( shopeefood_my)

Langkah 3: Komen order ID korang di posting ShopeeFood Day Contest dan jangan lupa untuk “Like” put up tersebut juga tau!

Langkah 4: Performed! korang boleh repeat langkah di atas setiap kali korang order makanan dari ShopeeFood bernilai RM 25 ke atas!

Lagi banyak korang order lagi tinggi peluang untuk korang menang. Nak tahu tak korang berpeluang untuk menang apa?

Ha korang berpeluang untuk menang RM6,000 dari Colgate!

So guys? Apa lagi! Topup ShopeePay korang sekarang! Lepas ni nak beli makanan berbuka senang je terus bayar dan menang! Selamat berpuasa guys! Untuk maklumat lanjut korang boleh klik di SINI

 





Supply hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close