Sports

Internationale voetbalwereld betuigt massaal zijn steun aan Louis van GaalMaandag, 4 april 2022 om 07:19


Manchester United en Barcelona hebben hun voormalig coach Louis van Gaal met een boodschap op Twitter een hart onder de riem gestoken. De bondscoach van het Nederlands elftal maakte zondagavond in de talkshow Humberto bekend dat hij sinds eind 2020 lijdt aan een agressieve vorm van prostaatkanker.

“Iedereen bij Manchester United staat volledig achter onze voormalig manager Louis van Gaal in zijn strijd tegen kanker. We wensen je kracht en moed, Louis”, schrijft Manchester United op Twitter. Barcelona deelt op hetzelfde medium een boodschap voor Van Gaal: “Onze gedachten en gebeden gaan uit naar onze voormalige manager Louis van Gaal, die is gediagnosticeerd met prostaatkanker. Blijf sterk en zorg dat je snel weer beter bent, Louis.” Ook Valencia wenst Van Gaal sterkte en kracht toe.

“Namens de gehele Europese voetbalgemeenschap wensen we Louis van Gaal het beste in zijn strijd tegen prostaatkanker. We staan achter je, Louis”, zo laat de UEFA weten. Gary Lineker en José Enrique – voormalig speler van onder meer Valencia, Villarreal, Newcastle United en Liverpool – wensen Van Gaal eveneens sterkte en kracht toe.

In de landen waar Van Gaal gewerkt in het verleden heeft – Spanje, Duitsland en Engeland – wordt het nieuws niet alleen opgepikt door de verschillende kranten, maar reageren ook de nodige journalisten met een boodschap richting de oefenmeester. “Van Gaal is een van de elite coaches, maar hij onderscheidt zich echt met zijn charisma, openhartigheid en onophoudelijke immuniteit tegen bullshit”, schrijft de Engelse journalist Colin Millar. Florian Schmidt-Sommerfeld – commentator voor Sky Deutschland – prijst Van Gaal voor het fundament dat hij heeft gelegd voor het huidige succes van Bayern München. “Hij heeft zoveel gedaan voor het voetbal. Ik hoop dat hij daar nog zo lang mogelijk mee kan doorgaan.”


Supply hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close