Sports

‘Je weet ik nog een spits zoek, hè?’Donderdag, 12 mei 2022 om 20:27

Jeroen van Poppel
• Laatste replace: 21:52

Robert Mühren is donderdag tijdens het Kampioensdiner verkozen tot Beste Speler van de Keuken Kampioen Divisie. De 32-jarige spits van FC Volendam moest de topscorerstitel dit jaar laten aan Thijs Dallinga, maar troeft zijn concurrent van Excelsior dus wél af als het gaat om de eretitel Beste Speler. Dick Lukkien (FC Emmen) received de prijs voor Beste Coach, terwijl Johan Bakayoko (PSV) en Nick Olij (NAC Breda) verkozen werden tot respectievelijk Beste Expertise en Beste Keeper. Louis van Gaal reikte de Gouden Kampioensschilden woensdagavond in de Orangerie in ‘s-Hertogenbosch uit aan de winnaars.

Mühren kende opnieuw een superseizoen en was met liefst 29 doelpunten en 11 assists in 37 competitieduels van doorslaggevend belang in het afdwingen van promotie. Dallinga, die 32 objectives en 8 assists op zijn naam zette bij Excelsior, kreeg donderdagavond de prijs voor Topscorer en had daarbij een klein onderonsje met Van Gaal. De bondscoach fluisterde de 21-jarige aanvaller met een knipoog toe dat hij bij Oranje nog een spits zoekt. Dallinga greep dus naast de prijs voor Beste Speler, waarvoor ook Joey Sleegers (FC Eindhoven), Rui Mendes (FC Emmen) en Patrick Pflücke (Roda JC) waren genomineerd.

De prijs voor Beste Expertise ging naar Johan Bakayoko, dit seizoen met 17 objectives en 10 assists in 32 duels de absolute smaakmaker van Jong PSV. Bakayoko maakt deze zomer samen met zijn coach Ruud van Nistelrooij de overstap naar de hoofdmacht van PSV. De andere genomineerden waren Max de Waal (Jong Ajax), Sem Steijn (ADO Den Haag), Johan Bakayoko (Jong PSV) en Benjamin Bouchouari (Roda JC).

Dick Lukkien ging aan de haal met de prijs voor Beste Coach. De coach werd met FC Emmen kampioen en keert na één seizoen alweer terug op het hoogste niveau. Om de prijs ‘Beste Trainer’ in de wacht te slepen rekende Lukkien af te rekenen met Maarten Martens van Jong AZ en John Heitinga, coach van Jong Ajax. Nick Olij werd verkozen tot Beste Keeper van het seizoen. De doelman kreeg bij NAC Breda iets meer doelpunten tegen dan Michael Brouwer bij FC Emmen, maar troeft zijn concurrent desalniettemin af. Ook Nigel Bertrams (FC Eindhoven) en Stijn van Gassel (Excelsior) maakten kans op de eretitel.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.Supply hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close