News

Jezus Leeft schrijft historie en haalt zetel in Rotterdam: ‘Dolblij en zo dankbaar’“Ik ben dolblij en dankbaar. Als dit zo blijft, dan kan heel Rotterdam het goede nieuws van Jezus gaan horen”, zegt Van der Spek in een eerste reactie. “Wij geloven in politiek, maar vooral in Jezus. We gaan zijn boodschap vertegenwoordigen in Rotterdam.”

Jezus Leeft doet tijdens deze gemeenteraadsverkiezingen in 19 gemeenten mee. En al ruim tien jaar doet de partij tevergeefs een gooi naar een zetel. 

‘Laten afweten’

De verklaring waarom dat nu lijkt te gaan lukken? “De meeste christelijke partijen hebben het laten afweten, zeker op het gebied van corona. De vrijheid van samenkomen is voor ons heilig, wij waren dan ook fel tegen de coronamaatregelen. Dat hebben wij ook duidelijk uitgesproken en ik denk dat wij daarvan nu hebben geprofiteerd”, zegt Van der Spek.

“En onze man in Rotterdam, Wim Kleen, heeft het ontzettend goed gedaan. Hij is een échte Rotterdammer, kent de stad en weet wat er leeft en hij kan het woord goed vertegenwoordigen.”  

Lezus Leeft zegt zich sterk te maken voor liefde en rechtvaardigheid. De partij vindt dat er een einde moet komen aan de ‘meerderheidsdictatuur’, waarin partijen compromissen moeten sluiten waar de kiezers niet voor gekozen hebben.

Jezus Leeft staat voor vrijheid van geloofsuiting. Maar de partij is tegen de bouw van moskeeën, tempels en andere religieuze locaties. Ook is de partij voor de sluiting van de abortuskliniek. “Die moet zo snel mogelijk dicht. Wij zijn tegen abortus.”

Veel zin

Van der Spek stelt ontzettend veel zin te hebben dast zijn partij in Rotterdam aan de slag kan gaan. “En we hopen natuurlijk dat we in nog meer gemeenteraden een zetel krijgen, maar dit is al onvoorstelbaar mooi. We zijn heel dankbaar.”Supply hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close