Sports

‘Kreeg geen salaris, niets werd geregeld’Donderdag, 13 januari 2022 om 07:02

Mart Oude Nijeweeme
• Laatste update: 07:06

Mohamed Ihattaren heeft voor het eerst sinds zijn vertrek uit Italië een uitgebreid interview gegeven. De middenvelder blikt in gesprek met De Telegraaf terug op zijn roerige tijd bij Sampdoria, waar hij door persoonlijke omstandigheden nooit zijn officiële debuut zou maken. Inmiddels is Ihattaren weer terug in Nederland en werkt hij met Gerald Vanenburg aan een terugkeer op de velden. FC Utrecht staat op het punt om de aanvallende middenvelder voor anderhalf jaar te huren.

Ihattaren ontkent dat hij enige tijd onvindbaar was, zoals werd gesteld in de media. “Klopt allemaal niet, maar je schrikt wel als je het leest. Er werd van alles over me gezegd, maar nooit met me gesproken. Ik heb inderdaad niets van me laten horen na mijn vertrek bij Sampdoria, waar Juventus me voor een seizoen stalde. Dat valt niet goed te praten. Ik ben weggegaan vanwege de omstandigheden bij Sampdoria. Als negentienjarige zat ik daar in een hotelkamer. Alleen, volledig aan mijn lot overgelaten. Ik kon het niet meer opbrengen. Allerlei afspraken werden niet nagekomen. Alsof ik niet bestond.”

De middenvelder ontving onder meer geen salaris en besloot vervolgens voor zichzelf te kiezen. Ihattaren keerde plots terug naar Nederland en verscheen een tijdje van de radar. Wel postte hij zelf af en toe een foto met een personal trainer. “Niets werd geregeld, geen bankrekening of verzekering. Toen heb ik voor mezelf gekozen, mezelf in bescherming genomen en ben vertrokken. Het vertrouwen was weg. Maar vermist, zoals ze bij Sampdoria zeiden… Vraag elk willekeurig jongetje in Utrecht waar Afellay, Labyad of de moeder van Ihattaren woont en ze brengen je tot aan de voordeur. Dan hadden ze me daar zien zitten.”

Ihattaren heeft tot op de dag van vandaag nog geen euro ontvangen van Sampdoria. “Wat als ik daar m’n been had gebroken?”, vertelt hij. “Dan zie je dat in Nederland alles top geregeld is. We aten na de training op de club en daar stonden alleen drie bakken pizza’s en zoete broodjes. Ik kreeg ook geen salaris, dus ik belde de teammanager. ’We betalen hier elke twee maanden’, hoorde ik. Alleen gebeurde dat niet. Daar gaat het me niet om, maar alles bij elkaar ging het irriteren. Ik speelde geen minuut, er bleek nul perspectief te zijn en alles wat nodig was om me daar thuis te voelen, dat ontbrak. Ik belde Mino (Raiola, red.) met de vraag of we nog iets gingen regelen gezien de situatie. Hij zei dat ik rustig moest blijven.”


Gerelateerd

Meer sportnieuws


Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

close