News

Lategan snelste bij auto’s in etappe 5Voor Lategan is het zijn eerste zege in deze Dakar-editie. Wel werd hij in etappe drie al eens tweede. Gisteren kwam Lategan met maar liefst een achterstand van zes uur aan de finish, nadat de Toyota-rijder problemen kreeg met zijn rechterachterwiel. Op dat moment lag Lategan ook eerste. Die pech bleef hem vandaag bespaard.

De etappe kende vandaag voor de auto’s en trucks een geheel andere route dan de motoren en quads; de eerste keer dat dat gebeurt in de geschiedenis van de rally. De etappe voor de auto’s kende een special stage van 395 kilometer op een totaal van 611 kilometer, die begon en finishte in de Saoedische hoofdstad Riyad. In tegenstelling tot de etappe van de motoren en quads werd de etappe voor de auto’s en trucks vandaag niet geneutraliseerd.

Klassement

Sebastien Loeb wist in het kielzog van Lategan te blijven. De nummer twee van het algemeen klassement maakte daardoor bijna drie minuten goed op de leider, Nasser Al-Attiyah. De Qatari heeft echter nog een voorsprong over van +35.10 minuten. Alvares volgt op +51.15 minuten. Hij nam de derde plek over van Yazeed Al-Rajhi, die zo’n twintig minuten moest toegeven vandaag.

Nederlanders

Bernhard ten Brinke finishte vandaag op een vijftiende plek. De Nederlander werd gisteren achtste en lag lange tijd op koers voor een nieuwe top 10-finish, maar technisch malheur in de slotfase gooide roet in het eten. Hij finishte op +9.56 minuten achterstand.

Tim Coronel kwam binnen op een 28e plek, Maik Willems werd 50e.

Top 10 etappe 5 auto’s

  1. Lategan
  2. Loeb +1.58
  3. Alvarez +2.10
  4. Serradori +2.24
  5. Chicherit +2.59
  6. Przygonski +3.20
  7. De Villiers +4.29
  8. Al-Attiyah +4.53
  9. Terranova +6.27
  10. Visser +7.09

Uitzending

Een uitgebreid verslag van de Dakar rally is dagelijks te zien bij RTL 7 rond 19.25 uur. Later op de avond wordt de uitzending herhaald.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.