News

LeBron James pleit voor versterking LA Lakers na missen play-offsLeBron James pleit voor versterkingen bij Los Angeles Lakers na het missen van de play-offs in de NBA. De 37-jarige Amerikaan leidde de Lakers in 2020 naar het kampioenschap, maar nu ontbreekt de zeventienvoudig NBA-kampioen zelfs in de play-offs.

“We hebben een selectie nodig die komend seizoen voor meer overwinningen kan zorgen”, zei James op de dag dat hoofdcoach Frank Vogel werd ontslagen. De Lakers wisten slechts 33 wedstrijden te winnen en ze verloren 49 keer. Daarmee eindigden ze op de elfde plaats in het westen, internet buiten de posities die een vervolg van het seizoen betekenen. Deze week spelen de nummers 7 tot en met 10 in zowel het westen als oosten in een zogeheten play-in om deelname aan de play-offs.

James heeft nog een contract voor een jaar in LA. De superster, die sinds 2003 in de NBA speelt en vier keer kampioen werd, denkt voorlopig niet aan stoppen. James vertelde onlangs dat hij zijn carrière in de NBA graag wil afsluiten in een staff met zijn zoon Bronny. De 17-jarige Bronny kan in 2024 bij de jaarlijkse draft worden opgepikt door een NBA-club.

“Ik kan nog steeds op topniveau spelen, dat heb ik dit seizoen wel laten zien”, zei James, die gemiddeld 30,3 punten per wedstrijd maakte. “Ik kwam naar LA om kampioen te worden en nog meer te winnen. De clubleiding moet nu beslissen wat we gaan doen op spelersgebied. Ze mogen mijn mening daarover vragen, maar het is hun beslissing. Zij moeten bepalen wat het beste is voor deze club.”

ANPSupply hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.