News

Limburg woest over falende schadevergoeding wateroverlast, minister: Komt goed, echt, heus


Er wordt gewerkt aan een eerlijkere vergoeding van de schade die is ontstaan door de wateroverlast in Limburg. Dat zegt het ministerie van Justitie en Veiligheid in reactie op klachten over de schadeafhandeling die drie Zuid-Limburgse gemeenten uitten tegenover EenVandaag. Toch zal volgens minister Dilan Yeşilgöz niet alle schade vergoed worden.

Lees ook: 1 jaar na de watersnood in Limburg nog steeds geen compensatie: ‘Overheid laat gedupeerden in de steek’

De burgemeesters van Valkenburg aan de Geul, Meersen en Gulpen-Wittem zijn volgens EenVandaag niet te spreken over de schadeafhandeling. Niet alle schade bleek door verzekeraars gedekt te worden. De overheid heeft dan wel regelingen om bij te springen, maar die komen volgens de burgemeesters te traag op gang en keren bovendien vaak niet uit. Ze verwijzen naar uitspraken van Yeşilgöz’ voorganger Ferd Grapperhaus dat de overheid ruimhartig zou zijn in de tegemoetkoming.

Moist Tegemoetkoming Schade bij Rampen

“Ik begrijp dat er bij particulieren onvrede is over de vergoeding van de schade”, aldus Yeşilgöz. Ze verwijst naar de verschillende regelingen die al zijn opgetuigd. Op foundation van de Moist Tegemoetkoming Schade bij Rampen (Wts) kunnen mensen schade vergoed krijgen die ze niet hadden kunnen verzekeren. Voor een deel van de schade die wel verzekerd had kunnen worden, is een coulanceregeling in het leven geroepen.

De minister erkent dat met de regelingen niet alle kosten gedekt worden. “Het is een tegemoetkoming. Ook komen niet alle kostenposten voor vergoeding in aanmerking.” Ze zegt “voor de zomer” weer een transient aan de Kamer te sturen over de schadeafhandeling. Daarnaast werkt het ministerie van Economische Zaken met de provincie Limburg aan een maatwerkregeling voor getroffen ondernemers.

De schadevergoedingen volgens de Wts worden afgehandeld door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Die erkende dinsdag dat daarbij fouten zijn gemaakt. “Ongelukkigerwijs zijn gelijke gevallen niet altijd gelijk behandeld bij de afhandeling van aanvragen”, aldus de dienst in een verklaring. De RVO heeft toegezegd dat recht te zetten.
Anp


 

Advertentie

True managed webspace

Lees ook deze artikelen

Ger Driessen, CDA

NVJ: meldpunt CDA’er tegen NRC-journalist Joep Dohmen ‘alarmerend’ en ‘schadelijk’Waarom in Limburg zoveel gevaccineerden met Covid in ziekenhuis liggenLimburgse Statenleden FvD en PvdD geweigerd bij overleg vertrouwenscommissie wegens geen coronapasLimburg zet leger in als boa in buitengebiedenOPHEF: Limburgse agent zegt ‘mannen van jullie afkomst’ tegen twee zwarte mannenCoronavirus – Ouders hoorden pas na dagen over besmette juf op Limburgse basisschoolVier leraren Limburgse basisschool besmet met coronavirusDom volk blijft maar handschoenen en mondkapjes door de plee spoelen, dus rioolverstoppingenLimburger beledigt en bespuugt agenten, verliest kunstgebitChris Aalberts – Brabantse samenwerking is een uitgelezen kans voor het CDA om tweespalt binnen FvD te zaaienCoronavirus – Duitsers stoppen met onderzoek over de grens bij Sittard en Roermond wegens capaciteitsproblemenDoomsdaywatch – Shut name: Duitser met coronavirus was niet ziek in LimburgLimburg zet Maxime Verhagen (CDA) aan de kant als (dikbetaalde) ambassadeur van de provincieGroenLinks smijt eigen gedeputeerde Carla Brugman uit partij omdat ze samenwerkt met FvD en PVV in Limburg‘Opa Koos’ probeert kinderen uit Limburgse scholen te lokkenChris Aalberts – In Limburg zien we goed in welke ellende FvD-Statenleden zittenMedewerkers Belastingdienst Limburg vliegen elkaar in de haren over Zwarte Piet‘Duitser’ slacht eigen vrouw af met bijl en slagermes, op straat, bij daglichtSupply hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.