Entertainment

Megvan, mi lesz az idei Met-gála tematikája


Ma, 07:54   |   Szerző: 4

A divatvilág egyik legrangosabb eseményének számító gála idén is tematikus lesz.

hirdetés

Idén újra májusban rendezik meg a Met-gálát, és már azt is tudni lehet, mi lesz a rendezvény mottója. A Vogue cikke szerint az idei tematika az “In America: An Anthology of Trend” címet kapta.

A magazin bővebb magyarázata szerint a készítők ezzel New York aranykorára gondoltak, az 1870 és 1890 közötti időszakra, amelyre példátlan fényűzés és kulturális változás volt jellemző. Alexander Bell például 1876-ban reformálta meg a távközlést a telefon segítségével, és ezzel nők tömegeinek biztosított munkát. Emellett 1893-ban alapították meg a Vogue magazint is, hogy “a kulturált polgárok nézőpontját közvetítse”. 

A divat szempontjából is hatalmas változások történtek: a textilipar fejlődésének köszönhetően a ruhaanyagok gyártása gyorsabbá és ezáltal olcsóbbá vált. Többféle anyagot is viseltek magukon ebben az időben a nők: szatént, selymet, bársonyt, emellett a “minél több, annál jobb” elve volt jellemző – csipkét, masnikat, fodrokat tetettek gazdag árnyalatú ruhakölteményeikre.

Így aztán a május 2-án megrendezett Met-gálán valószínűleg igazán extravagáns, különleges kreációkat láthatunk majd, amelyek a kosztümös filmek jelmezeit idézhetik. 

A tavalyi Met-gálás outfitekért kattints ide. 

 

 

through Vogue

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Supply hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.