News

Negentien demonstranten aangehouden bij boerenprotest Bleiswijk


De politie heeft woensdagavond negentien mensen aangehouden die niet wilden weggaan bij distributiecentra in Bleiswijk. Dat meldt de Rotterdamse politie donderdagochtend op Twitter. De ME is ingezet om de demonstranten weg te halen.

De acties vonden plaats op de Facetlaan en de Laan van Mathenesse in Bleiswijk. In die omgeving zitten distributiecentra van Hoogvliet, Jumbo, Aldi en Albert Heijn. „Een groep actievoerders blokkeerden [sic] voor de derde nacht op rij het terrein.”

Toen de demonstranten na meerdere waarschuwingen alsnog niet weg wilden gaan, besloot de politie hen aan te houden. De tractoren zijn ergens anders heen gebracht. NU.nl meldt op basis van de politie dat er ook negen minderjarigen onder de arrestanten zijn. Tegen NRC zegt een woordvoerder dat er inderdaad minderjarigen bij de protesten betrokken waren, maar of die ook zijn aangehouden weet hij niet.

Hooibalen

De brandweer is woensdagavond ook uitgerukt om hooibalen te blussen die boeren langs de weg in brand hadden gestoken. Beelden van 112 Groene Hart laten rokende resten zien op de rand van het bedrijventerrein in Bleiswijk. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond bevestigt dat de brandweer rond negen uur ‘s avonds is „gevraagd om wat bluswerk te doen”.


Lees ook deze analyse: Harder optreden van overheid kan boeren verder radicaliseren

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.