News

NVJ: meldpunt CDA’er tegen NRC-journalist Joep Dohmen ‘alarmerend’ en ‘schadelijk’


De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) noemt het meldpunt dat voormalig CDA-gedeputeerde Ger Driessen heeft opgericht tegen NRC-journalist Joep Dohmen “alarmerend” en “schadelijk”. Het meldpunt werd opgericht omdat Dohmen en zijn collega Paul van der Steen in hun boek De Vriendenreünie zeggen dat “een gedeputeerde” met de dienstauto naar een bordeel is gereden.

Volgens Driessen wordt hij bedoeld en hij ontkent elke aantijging.

Artikel gaat verder na advertentie.

KLIK OP PLAATJE EN LEES DIRECT ALLES OVER GER DRIESSEN (CDA) DIE BESLIST NIET NAAR EEN BORDEEL GING!

Ger Driessen CDA

 

Afstand nemen en royement

“Het is alarmerend dat na de zeer agressieve uitspraken van oud-bewindspersoon Knops jegens Dohmen nu een andere prominente CDA’er een actieve campagne begint tegen deze gerenommeerde onderzoeksjournalist”, stelt Thomas Bruning, algemeen secretaris bij de NVJ. Daarmee doelt hij op de bodemprocedure die huidig CDA-Kamerlid Raymond Knops vorig jaar tegen Dohmen aanspande, vanwege een artikel van de NRC-journalist over een door Knops aangekochte woning.

“In tijden waarin de journalistiek onder vuur ligt, is een dergelijke persoonlijke aanval meer dan schadelijk, zeker omdat deze komt van (ex-)politici met een voorbeeldfunctie”, vervolgt Bruning. “Het zou een goed signaal zijn als het CDA actief afstand hiervan zou nemen en royement zou overwegen ten aanzien van de initiatiefnemer van dit meldpunt.”
Anp


 

Advertentie

True managed webspace

Lees ook deze artikelen

CDA

CDA-er pleit voor sterkere band tussen leger en burgerbevolking

Marnix van Rij, CDA

Geert Dales – Marnix van Rij (CDA) zocht en vond een baan

Hugo de Jonge, CDA

Geert Dales – Falend beleid Hugo de Jonge magazine niet zonder consequenties blijvenCDA-Kamerlid is klaar met legeruniform dragende coronawappiesWaarom in Limburg zoveel gevaccineerden met Covid in ziekenhuis liggenGeert Dales – Pieter Omtzigt, gooi alle feiten op straat voor het te laat isCDA dacht over anonieme lastercampagne tegen Rutte, Pieter Omtzigt wilde niet meedoenOpiniepeiling Maurice de Hond: Nog maar 35% van de CDA-kiezers zou weer CDA-stemmenLimburgse Statenleden FvD en PvdD geweigerd bij overleg vertrouwenscommissie wegens geen coronapasSupply hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.