News

OM eist 9 maanden cel voor verdachten ‘fakkelincident’ bij woning Kaag


Het Openbaar Ministerie eist negen maanden cel tegen het duo dat begin januari met een brandende fakkel bij de voordeur van D66-leider Sigrid Kaag stond. Dat bleek woensdag tijdens de zitting in de rechtbank in Den Haag. Max van den B. belde op 5 januari met een een brandende fakkel in zijn hand aan bij het huis van Kaag in Den Haag, terwijl Eline van ’t N. het voorval filmde en uitzond via sociale media. De politie arresteerde het tweetal kort na het incident.


Lees ook: FVD nodigde ‘baas’ van belager van Kaag uit in Tweede Kamer

Behalve een gevangenisstraf wil de officier van justitie ook dat het de 29-jarige Van den B. en 44-jarige Van ’t N. een contactverbod krijgen voor onder anderen bewindslieden van het kabinet-Rutte IV, de burgemeester van Den Haag en leden van het Outbreak Management Team (OMT).

Van den B. en Van ’t N. worden ook verdacht van het bedreigen van voormalig topambtenaar Joris Demmink. Complottdenkers zien in Demmink een pedofiel, hoewel hier nooit bewijs voor is geleverd. Medio december stond Van den B. ook al eens voor de voordeur van Hugo de Jonge (CDA), toen nog demissionair minister van Volksgezondheid. Hierop besloot de politie om de beveiliging rond het huis van de politicus op te zichtbaar en onzichtbaar aan te scherpen.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close