News

Onrust op Schiphol, vakbond legt eisen voor personeel op tafelEen woordvoerder van de vakbond tweette vanochtend dat beveiligers van plan zouden zijn om het werk neer te leggen bij een ‘wilde staking’. Dat is een spontaan georganiseerde staking waar geen vakbond bij betrokken is, benadrukte de woordvoerder

Welles-nietes

Op Twitter reageerde de luchthaven dat ‘er op dit momet geen werkonderbreking gaande’ is. “Het proces bij de securitycontrole gaat door”, aldus Schiphol. Bij beveiligingsbedrijf CTSN, dat de beveiliging op Schiphol doet, was niet direct iemand bereikbaar voor commentaar. 

Een beveiliger op de luchthaven bevestigt ter plaatse aan RTL Nieuws dat er inderdaad plannen voor een staking waren, maar dat die op het laatste second niet doorging vanwege het gesprek tussen vakbond en luchthaven, om 16.00 uur vanmiddag.

De luchthaven is volgens FNV verantwoordelijk voor de chaotisch verlopen meivakantie, blijkt uit een temporary van de vakbond aan topman Dick Benschop. Als de werkomstandigheden niet snel verbeteren en er meer loon wordt betaald, wordt het een ‘hete zomer’, dreigt de vakbond.

FNV eist dat iedereen die op de luchthaven werkt minimaal 14 euro per uur gaat verdienen. Daarnaast moet minstens 80 procent van het personeelsbestand in vaste dienst zijn. 

Staking KLM-personeel

Alleen dan kunnen taferelen zoals afgelopen week voorkomen worden, verwacht de vakbond. Door personeelstekort ontstonden lange rijen reizigers voor de beveiligingschecks op de luchthaven. 

De chaos begon op de eerste zaterdag van de meivakantie, toen bagagemedewerkers van KLM het werk wel neerlegden tijdens een wilde staking. En dat zorgde voor lange wachtrijen op de luchthaven. Door personeelstekorten verliep de relaxation van de meivakantie ook chaotisch op Schiphol. 

Om te voorkomen dat de boel helemaal uit de hand zou lopen, verzocht de luchthaven haar klanten – luchtvaartmaatschappijen – om vluchten te schrappen in het afgelopen weekend. Schiphol-topman Dick Benschop bood gisteren zijn excuses aan voor de problemen. 

Supply hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.