News

Ontsnapte crimineel en medewerkster gevangenis VS hadden ‘speciale relatie’Eerder hield de politie nog in het midden of er meer bestond dan een therapeutische band tussen de 38-jarige moordverdachte Casey White en de 56-jarige Vicky White, die in de gevangenis als onderdirecteur medeverantwoordelijk was voor de bewakers. 

Laatste werkdag

Ze was vrijdagochtend juist begonnen aan haar laatste werkdag toen ze de gedetineerde naar buiten begeleidde, zogenaamd om hem mee te nemen naar de rechtbank voor een evaluatie van zijn mentale welzijn. Hij zit een straf uit van 75 jaar voor een reeks gewelddadige misdrijven en wordt ook nog eens verdacht van de moord op een 58-jarige vrouw.

De onderdirecteur ging haar boekje te buiten door de gedetineerde in haar eentje te begeleiden. Haar dienstauto werd even verderop teruggevonden. Bewakingsbeelden van de gevangenis laten het vertrek van de twee zien:

Uit politieonderzoek is intussen dus gebleken dat de twee er een meer dan normale relatie op nahielden. Dat zou eerst zijn opgemerkt door medegevangenen van de moordverdachte en daarna bevestigd door ‘onafhankelijke bronnen’. De politie wil niet zeggen of het om een liefdesrelatie gaat.

Niets te verliezen

Wie de ruim 2 meter lange Casey White ziet, moet vooral niet proberen hem te benaderen, waarschuwt de politie. De verdachte wordt beschouwd als buitengewoon gevaarlijk en zou gewapend kunnen zijn. “Hij heeft niets te verliezen”, zei een politiewoordvoerder. Mocht Casey White schuldig worden bevonden aan de moord op de 58-jarige vrouw, dan kan hij de doodstraf krijgen.

Een vrouw bij wie White in 2015 had ingebroken en die hij daarbij had geprobeerd te vermoorden, heeft intussen aan de Amerikaanse zender ABC Information laten weten dat ze ‘buiten zinnen’ is door zijn ontsnapping. Ze zegt dat ze met haar familie is ondergedoken omdat ze bang is dat White haar iets aan wil doen. 

‘Maak dat je wegkomt’

Ze hoopt dat onderdirecteur Vicky White zich realiseert waarmee ze bezig is en zal proberen weg te komen. “Als ze nog leeft: maak dat je wegkomt. Ren zover je kunt, meld jezelf, neem contact op met iemand. Probeer dat te doen voordat er doden vallen, jijzelf of iemand anders.”Supply hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.