Entertainment

OPPO Sedang Mencari Content Creator Untuk Mencipta Bersama Reno7 Dan Korang Bakal Membawa Pulang Hadiah Wang Tunai Bernilai RM62,000!


Untuk meraikan ketibaan Siri OPPO Reno7 5G dan mencari lebih ramai anak muda yang berbakat melalui seni dan teknologi, OPPO telah menyediakan peluang kepada content material creator untuk mencipta bersama-sama dengan mengambil video TikTok atau Instagram Reels melalui “#ThePortraitExpertChallenge” dan pemenang akan membawa pulang hadiah dan wang tunai bernilai sehingga RM62,000 dan banyak lagi!

Pemenang bukan sahaja akan menerima hadiah menarik, korang juga boleh menang, sesi perkongsian eksklusif untuk menjadi pencipta bersama jenama selama 6 bulan. Hebat kan!

Mesti korang tak sabar nak be part of kan? Jom kita tengok cara nak be part of peraduan ni.

Peraduan OPPO RENOGRAPHER, tangkap potret seperti seorang profesional!

Demi memenangi peluang untuk bekerjasama dengan OPPO Reno7, peserta boleh mengambil video TikTok atau Instagram Reels atau kedua-duanya dengan menggunakan telefon pintar korang secara kreatif tau.

Untuk 5 video terbaik akan memenangi perkongsian eksklusif dan mencipta bersama OPPO Malaysia pada masa hadapan dan dinobatkan sebagai “Reno Official Creator’s Rising Star”. Wow!

Peraduan ini berlangsung sehingga 17 April 2022 dan para peserta boleh memenangi pelbagai hadiah yang lumayan. Nak tau tak apa hadiah yang korang bakal menangi?

Pemenang Utama

  • Pemenang Tempat Pertama
    – Ganjaran perkongsian hadiah wang tunai RM18,000
    – Satu telefon pintar OPPO Reno7
    Pakej Percutian MHholidays 4H3M ke Langkawi, termasuk Tiket Penerbangan (Kelas Ekonomi) & Penginapan Lodge 5 Bintang
  • Pemenang Tempat ke-2
    – Ganjaran perkongsian hadiah wang tunai RM15,000
    – Satu telefon pintar OPPO Reno7
    Pakej Percutian MHholidays 4H3M Kota Kinabalu, termasuk Tiket Penerbangan (Kelas Ekonomi) & Penginapan Lodge 5 Bintang
  • Pemenang Tempat ke-3
    – Ganjaran perkongsian hadiah wang tunai RM10,000
    – Satu telefon pintar OPPO Reno7
    –  Pakej Percutian MHholidays 4H3M Kuching, termasuk Tiket Penerbangan (Kelas Ekonomi) & Penginapan Lodge 5 Bintang

Pemenang Tertinggi

  • Pemenang Tempat Ke-4
    – Ganjaran perkongsian hadiah wang tunai RM4,000
    – Satu telefon pintar OPPO Reno7
    – Satu OPPO Band
  • Pemenang Tempat ke-5
    – Ganjaran perkongsian hadiah wang tunai RM3,000
    – Satu telefon pintar OPPO Reno7
    – Satu OPPO Band
  • Pemenang Saguhati x 5
    – Satu OPPO Enco Air2

Haa… Mesti korang excited nak be part of peraduan ni kan?

Berikut adalah langkah-langkah untuk korang menyertai peraduan ini :

  1. Buat portret video TikTok atau Instagram Reels yang menunjukkan kemahiran korang mengambil potret menggunakan telefon pintar menjadikan setting biasa kepada luar biasa seperti di pejabat, balkoni, atas bumbung, kolej, kafe, taman, rumah dan lain-lain.
  2. Muat turun Renographers “OPPO Portrait Expert Search” watermark dan end-frame pada hujung video korang. Ha, korang boleh klik disini untuk dapatkan inspirasi.
  3. Hantar video melalui akaun TikTok atau Instagram Reels korang sendiri (boleh pilih satu atau kedua-duanya). Pastikan korang tag @oppomalaysia TikTok atau akaun Instagram dengan hashtag berikut: #ThePortraitExpertChallenge #OPPOReno7Series5G.

Untuk mengatahui lebih lanjut mengenai peraduan OPPO RENOGRAPHER korang boleh klik disini. Jangan lepaskan peluang ni tau!

Nak be part of tapi tak ada thought? Ha, jangan risau

Sekiranya korang terlepas peraduan ini jangan risau sebab, peraduan ini tiada had penyerahan tau! Korang boleh document seberapa banyak video yang korang nak sehingga 17 April 2022. Pihak OPPO akan memilih lima video paling kreatif sebaik sahaja peraduan ini tamat.

Untuk maklumat lanjut tentang Peraduan RENOGRAPHER, korang boleh klik disini.

Betapa hebatnya OPPO Reno7 Collection 5G ni?

Kali ini, Siri OPPO Reno7 5G hadir dengan 2 mannequin, Reno7 5G dan Reno7 Professional 5G. OPPO Reno7 Professional 5G ini, dilengkapi dengan sistem kamera Twin Flagship yang terdiri daripada sensor Sony IMX766 dan sensor IMX709 pertama di dunia yang dibangunkan oleh Sony dan OPPO.

Korang mesti tak nak lepas kan peluang yang hebat ni kan? Jom kita tengok bertapa hebatnya OPPO Reno7 ni!

1. Pengunaan sistem kamera Sony Twin Flagship pada OPPO Reno7 Professional

Dibangunkan bersama oleh OPPO dan Sony, sensor IMX709 membuat kemunculan pertama pada OPPO Reno7 Professional, membolehkan tangkapan foto dan video terbaik dalam keadaan pencahayaan malap.

IMX709 mampu menangkap 60% lebih cahaya daripada sensor RGGB normal sambil mengurangkan sehingga 35%.

 

Bersama-sama dengan penggunaan DOL-HDR yang mengutamakan industri pada kamera hadapan telefon pintar, kamera hadapan Reno7 Professional 5G membolehkan pengguna menangkap video swafoto berkualiti tinggi dengan mudah, dan Sensible Huge-angle untuk membantu mereka mendapatkan swafoto dalam situasi berbeza dengan mudah.

Selain itu, sensor IMX766 yang menyokong pengimejan kamera belakang resolusi tremendous tinggi, membolehkan kamera mengambil imej 108MP ultra-jelas dan menjamin pengalaman potret yang dipertingkatkan.

2. OPPO Reno7 Professional 5G kini bernafas baharu

OPPO Reno7 Professional  ini, mempunyai Orbit Respiration Mild berwarna biru di sekeliling modul kamera yang akan menyala semasa menerima panggilan, notifikasi dan semasa pengecasannya.

Dengan ciri Orbit Respiration Mild, pengguna boleh menikmati kesan visible yang menarik sambil menikmati pelbagai gradasi warna yang muncul di bahagian belakang telefon apabila terdedah kepada cahaya.

Orbit Respiration Mild ialah ciri yang diletakkan di sekeliling kamera telefon pintar. OPPO menggunakan teknologi gentian optik hot-bent pertama dalam industri.

Bukan sahaja Reno7 Professional yang dapat menangkap portret foto dan video tahap profesional, Reno7 juga menghasilkan keputusan yang amat memuaskan.

3. Ciri kamera mod potret depan dan belakang yang menangkap potret seperti DSLR

OPPO Reno7 menampilkan kamera utama HD 64MP, kamera extremely wide-angle 118 darjah, dan kamera makro yang boleh memfokus pada subjek sehampir 4cm, serta kamera hadapan ultra-jelas 32MP.

Salah satu fungsi utama telefon pintar ini ialah, menyampaikan Mod Potret yang menakjubkan dengan kedalaman bidang yang cetek dan tompok cahaya bokeh yang cantik di latar belakang.

Ia juga mempunyai, 25 saiz aperture berbeza antara F0.95 hingga F16 yang boleh melaraskan imej secara kreatif mengikut gaya pengguna.

OPPO Reno7, menawarkan ciri peningkatan foto tambahan seperti pengesanan dan pemeliharaan tekstur kulit dan ton kulit dengan kesan retouching yang memberikan imej yang berkualiti tinggi dan jelas dengan kesan medan kedalaman semula jadi dan skilled.

4. Video Portret Suar Bokeh dengan kesan bokeh yang paling indah dengan hanya satu klik

Kini, korang bukan sahaja boleh menangkap gambar seperti DSLR, suar bokeh juga tersedia dalam video tau. Keupayaan video potret seperti DSLR, yang mudah mencipta video menarik perhatian dengan suar bokeh di latar belakang potret tersebut.

Selain itu, menyampaikan pemprosesan masa nyata video potret tersebut sambil memastikan subjek potret kelihatan semula jadi dengan pengesan dan pemeliharaan ton kulit.

Dengan video potret suar bokeh Reno7 5G, korang kini boleh merakam potret yang sangat baik tidak kira siang atau malam seperti taman dengan kehijauan, cahaya bandar, tangga dengan cahaya neon yang cantik mahupun kafe.

Mesti kulit korang nampak lagi flawless lepas ni tau!

5. Teknologi Laser Direct Imaging (LDI) pertama + OPPO Glow

Dengan berat hanya 173g ringan dan 7.81mm nipis, OPPO Reno7 pasti akan memberi keselesaan apabila simpan di poket atau memegangnya.

Tidak ketinggalan. OPPO Reno7 didatangkan dengan teknologi Laser Direct Imaging (LDI) pada bahagian luar telefon pintar, untuk memberikan Startrails Blue gambaran seperti hujan meteor. Penggunaan dwi-tekstur, lapisan dwi-salutan yang menyelitkan telefon dengan dua lapisan warna, memberikan pelbagai perubahan warna yang dinamik.

OPPO Reno7 mempunyai reka bentuk ultra-langsing,dan didatangkan dengan dua warna iaitu, Startails Blue dan Starry Black.

6. Jangka hayat bateri tahan lama dengan pengecasan pantas 65W SUPERVOOC

Mesti korang pernah merasai pengalaman fundamental telefon tak sampai beberapa jam dah habis bateri kan? Ha, kini korang tak perlu risau lagi kerana OPPO Reno7  menawarkan pengecasan pantas dengan OPPO signature quick charging, 65W SUPERVOOC!

Ia akan dikuasakan oleh bateri 4,500mAh yang menyokong pengecasan pantas 65W SUPERVOOC! Yang seronoknya, OPPO Reno7  hanya memerlukan 31 minit sahaja untuk pengecasan penuh. Macam tak percaya kan!

7. Penambahbaikan ciri- ciri ColorOS12

OPPO Reno7 mempunyai Air Gesture yang membolehkan pengguna menjawab dan membisukan panggilan telefon, atau mengawal apl in style dengan memberi isyarat dengan tangan mereka tanpa menyentuh telefon.

Kini semuanya lebih mudah kerana terdapat PC Join yang membenarkan pengguna bekerja dengan lancar merentas telefon dan komputer.

Korang juga boleh menghantar skrin telefon korang ke komputer dan berkongsi information antara komputer dan telefon. Pengguna boleh bekerja dengan lebih cekap dengan memfokus pada satu skrin tanpa perlu bertukar-tukar antara peranti.

Selain itu, ia juga dilengkapi dengan Anti-peeping notifications yang membolehkan pengguna menyembunyikan kandungan notifikasi jika merasakan bahawa orang lain sedang melihat telefon korang.

Lagi finest, OPPO Reno7 menawarkan Omoji dan ikon 3D yang lebih menarik, kerana sejumlah 14 bilion kombinasi ciri membolehkan korang mencipta imej omoji yang semula jadi dan mewah. Terdapat lebih daripada 200 elemen dan emotikon yang lebih bergaya untuk digunakan.

Jadi apa tunggu lagi, cepat dapatkan OPPO Reno7 dan OPPO Reno7 Professional di kedai yang berdekatan atau dalam talian dengan hanya berharga RM1,999 dan RM2,999!

OPPO juga menawarkan hadiah percuma bernilai RM767  termasuk OPPO Enco Buds, Beg Reno dan keistimewaan ahli eksklusif My OPPO.

Untuk maklumat lanjut, mengenai cabaran Renographer OPPO, dan telefon pintar baharu ini korang  boleh layari laman internet OPPO.



Supply hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.