Entertainment

Pernah Kurang Keyakinan Diri Semasa Pertama Kali Dating, Gadis Ini Kongsi Tips Tampil Yakin!


Kini Trending

Tak dinafikan, tampil yakin semasa temu janji pertama memainkan peranan penting. Hal ini kerana, first impression meninggalkan kesan positif terhadap individu yang kita temui.

Walaupun begitu, ramai sebenarnya individu diluar sana yang masih berasa segan, malu dan rendah diri apabila hendak berhadapan dengan individu yang baru mereka temui. Akan tetapi, baru-baru ini seorang gadis berkongsi pengalaman dirinya sentiasa yakin dalam apa jua keadaan.

Menurut Intan Shanim, 22 tahun, sebelum ini dirinya malu untuk  berhadapan dengan individu yang baru dikenalinya.

Menurut diri, masalah ngilu pada gigi ketika menikmati makanan sejuk dan manis seperti kek dan aiskrim menyebabkan dirinya rasa segan nak makan diluar.

“Saya masih ingat lagi, first time nak dating, masalah inilah yang menjadi kerunsingan saya. Bukan apa, saya takut masalah ngilu pada gigi akan ganggu temu janji saya pada masa tu. Bayangkanlah, itu pertama kali saya nak berjumpa dengan pasangan saya, masa tu Allah je la yang tahu perasaan saya.”

“Nasib baik saya temui cara nak tampil yakin pada janji temu tersebut dan saya percaya, mesti ramai orang diluar sana yang ada masalah yang sama dan saya harap perkongsian ini boleh bantu individu lain juga”, katanya.

“Berdasarkan pengalaman saya, pemilihan berus gigi penting untuk individu yang memiliki gigi sensitif. Kalau boleh pilih berus gigi yang memiliki bulu yang lembut, lepastu elakkan memberus dengan kasar dan mendatar. Nanti ianya akan menyebabkan susutan gigi dan gigi berasa ngilu”.

Tambah Intan Shanim lagi, doktor gigi mengesyorkan dia menggunakan ubat gigi khusus untuk gigi sensitif kerana ianya memiliki bahan untuk melindungi gigi daripada masalah ngilu.

“Ubat gigi ni penting, kita kena pilih sesuai dengan keadaan gigi dan gusi kita. Disebabkan saya ada masalah gigi sensitif, saya pilih untuk guna ubat gigi yang memang diformulasikan untuk mengurangkan masalah ngilu pada gigi saya ketika menikmati makan sejuk dan manis”.

“Ada banyak pilihan ubat gigi dah sekarang ni, antara pilihan ubat gigi pilihan utama saya ialah Sensodyne Repair & Protect Deep Repair. Ianya berfungsi dengan baik untuk melindungi gigi disebelah kanan mulut saya daripada masalah ngilu apabila menikmati makanan yang sejuk dan manis. Ini membantu saya tampil yakin setiap masa”.

Bukan saudari Intan Shanim je alami masalah ni, kalau korang nak tahu, mengikut pemantauan dan soal selidik yang telah dijalankan, 7 daripada 10 rakyat Malaysia mengalami masalah gigi sensitif 1 .

 

Bagi korang yang ada masalah gigi sensitif dan masih tak sure nak guna ubat gigi yang mana satu, why not korang cuba Sensodyne Repair & Protect Deep Repair. Diformulasi menggunakan teknologi NovaMin®. Ianya merupakan teknologi yang membantu melindungi lapisan gigi daripada rasa ngilu.

** Gunakan ubat gigi Sensodyne Repair & Protect Deep Repair 2 kali sehari untuk pelindungan yang berpanjangan.

Jom tampil yakin tanpa sebarang halangan dengan Sensodyne Repair & Protect Deep Repair hari ini!

PM-MY-SENO-22-00012

Rujukan:

1. GlaxoSmithKline (GSK). Sensodyne SEAT Quantitative Research – Malaysia Market Session. September 2021.







Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close