News

Premier League geeft goedkeuring voor overname Chelsea


Het bestuur van de Premier League heeft zijn goedkeuring gegeven voor de overname van Chelsea door het consortium onder leiding van de Amerikaanse zakenman Todd Boehly. Naast de mede-eigenaar van de Los Angeles Dodgers zitten ook de investeringsmaatschappij Clearlake Capital, de Zwitserse miljardair Hansjörg Wyss en de Britse vastgoedontwikkelaar Jonathan Goldstein in het consortium.

“Voor de overname is nog een speciale verkooplicentie van de overheid nodig en een bevredigende afhandeling van de laatste onderdelen van de transactie”, liet de Premier League weten. Het consortium betaalt 4,25 miljard pond (bijna 5 miljard euro) voor de voetbalclub.

Chelsea werd in maart na de Russische inval in Oekraïne te koop aangeboden door eigenaar Roman Abramovich. De Rus staat op een sanctielijst van de Britse overheid, omdat hij nauwe banden zou hebben met president Vladimir Poetin. Chelsea heeft daardoor te maken met allerlei restricties.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer

‘Overname Chelsea staat ter discussie’

De goedkeuring van de overheid moet binnen zijn voordat de huidige licentie verloopt op 31 mei. De Britse overheid is van plan toestemming te geven, nadat Abramovich verzekerde dat hij niet zal verdienen aan de deal. De Russische eigenaar ontkende de verhalen dat hij een lening van 1,5 miljard pond (1,75 miljard euro) aan de membership terugbetaald wilde krijgen.

Een woordvoerder van premier Boris Johnson bevestigde dinsdag dat de overheid momenteel met de membership aan het overnameproces werkt. “We houden indringende discussies met de betrokken internationale partners om de noodzakelijke goedkeuringen te krijgen”, meldde hij.

ANPSupply hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.