News

PSV naar kwartfinale na ruime overwinning op KopenhagenVorige week stond na negentig minuten de bijna ongelooflijke uitslag van 4-4 op het scorebord in Eindhoven. Opnieuw leek er een doelpuntrijke wedstrijd tussen beide golf equipment te ontstaan in Kopenhagen, gezien de vroege treffer van Zahavi.

Houdbaar

De Israëliër wist binnen tien minuten al het web te vinden, na een slim passje van Mario Götze. Keeper Karl-Johan Johnsson zag er niet goed uit bij de houdbare bal van de PSV-spits.

PSV was sneller, beter en aanvallender dan de Denen, die zich geen raad wisten met de dadendrang van de Eindhovenaren, die heer en meester waren.

Götze, de man van zijn vijfde help in dit seizoen in Europa, maakte er in de eerste helft ook nog 0-2 van. De Duitser prikte een heerlijke go van Philipp Max binnen. Kort daarna raakte Cody Gakpo de lat. Kopenhagen leek wel de pupillen te hebben opgesteld tegen PSV.

Gakpo eruit

In de tweede helft had Denis Vavro geluk dat hij op het veld mocht blijven staan, na een smerige schop op het kuitbeen van Gakpo. De Slowaakse verdediger kwam goed weg met slechts geel.

Érick Gutiérriez kwam verhaal halen en kreeg daar eveneens een gele kaart voor. De Mexicaanse middenvelder is daardoor geschorst voor de kwartfinales van de Convention League. Maar erger was de gedwongen wissel voor Gakpo, die niet verder kon na die aanslag. Joey Veerman kwam hem vervangen.

Verdedigend had PSV het ook prima voor elkaar. Olivier Boscagli greep goed in bij een kans voor Kopenhagen en in de eerste helft gooide Jordan Teze de beuk erin in zijn eigen strafschopgebied. Sommigen dachten hier aan een penalty voor de Denen, maar dat zou wat te zwaar gestraft zijn.

Kwartfinale

De 0-3 van Zahavi en 0-4 van invaller Noni Madueke betekenden dat PSV zich kan gaan opmaken voor de eerste Europese kwartfinale sinds elf jaar. Toen was Benfica het eindstation bij de laatste acht in de Europa League.Supply hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close