Entertainment

Rasa ‘Pelik’ Dengan Sijil Lahir, Wanita Tergamam Anak Angkat Rupa-Rupanya Anak Suami Dengan Kekasih Gelap


Sekadar gambar hiasan

Tidak dapat dibayangkan betapa hancurnya perasaan seorang wanita selepas mengetahui anak angkat yang dipelihara selama tujuh tahun, rupa-rupanya anak kandung suaminya bersama kekasih gelap. Kisah yang boleh dijadikan pengajaran ini dikongsi oleh seorang wanita menerusi platfom Reddit.

Artikel Berkaitan: Bertahun Kerja Luar Negara Demi Keluarga, Hantar Duit RM8k Sebulan, Tahu-Tahu Suami Di Malaysia Kahwin Lain

Artikel Berkaitan: Nafkah Isteri RM5 Sebulan, Nak Beli Apa Je?

Artikel Berkaitan: Tak Daftar Nikah Sebab Arwah Suami Bagi Alasan Nak ‘Rahsiakan’, Wanita Hiba Anak Tak Dapat Harta Pusaka

Baru tahun selepas 7 tahun

Foto: Every day Star

Ujar ibu kepada lima cahaya mata ini, keputusan untuk mengambil anak angkat dibuat selepas mendapat nasihat daripada doktor supaya dia tidak lagi hamil selepas kelahiran anak keempat. Susulan daripada itu, dia dan suaminya, Dave berbincang untuk mengambil anak angkat ketika Dave berkhidmat di luar negara. Pasangan ini bersetuju untuk menanti kepulangannya (Dave) bagi menyemak pilihan yang ada.

Bagaimanapun, ketika Dave berada di luar negara dia secara tiba-tiba mencadangkan pengambilan anak angkat antarabangsa dan isterinya ketika itu hanya bersetuju. Bukan itu sahaja, Dave juga yang bertanggungjawab mengendalikan semua kertas kerja dan pasangan ini menyambut kehadiran bayi lelaki, Kalen dalam keluarga tersebut.

Rahsia akhirnya terbongkar

Foto: Every day Star

Sepandai-pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah jua, selepas identiti Kalen diketahui ketika berusia tujuh tahun.

Sebenarnya, sejak mengambil Kalen menjadi anak angkat, ramai ahli keluarga yang tidak percaya dia bukan anak kandung kami.

Ini kerana wajahnya sama seperti adik-beradik lain. Tiada perbezaan ketara antara mereka.

Wanita ini mendapati terdapat sesuatu yang tidak kena dengan sijil kelahiran Kalen sebelum bertindak melakukan ujian asid deoksiribonukleik (DNA) dan hasilnya mendapati Dave adalah bapa kandung kepada Kalen.

Kalen ialah anak saya, tidak kira apa juga keputusan ujian DNA. Namun, saya tidak boleh memaafkan Dave dan saya telah memfailkan perceraian dengannya.

Sekarang saya sedang berfikir bagaimana untuk memberitahu anak-anak mengenai perpisahan kami.

Sumber: Every day StarSupply hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close