News

Rechter beslist: mondkapjes niet langer verplicht in Amerikaans ovDe Amerikaanse gezondheidsdienst CDC verlengde de mondkapjesplicht vorige week nog tot start mei. De federale rechter Kathryn Kimball Mizelle maakt met haar uitspraak per direct een einde aan die verplichting.

Het mondkapje hoeft niet meer gedragen te worden in vliegtuigen, treinen, bussen, metro’s en ander openbaar vervoer. Ook op overstapplekken, bus- en treinstations en luchthavens is de coronamaatregel verleden tijd.

‘Teleurgesteld’

Rechter Mizelle, die volgens The New York Occasions door voormalig president Donald Trump werd aangesteld, stelt dat de regering met de mondkapjesplicht aan haar bevoegdheden voorbij ging. 

De regering van president Joe Biden heeft als reactie op het besluit van de rechter laten weten dat het de mondmaskerplicht niet zal doorzetten. Woordvoerder van het Witte Huis Jen Psaki zegt ‘teleurgesteld’ te zijn. Zij benadrukt dat de CDC nog wel aanraadt een masker te dragen in vliegtuigen en op vliegvelden.

Cabinepersoneel zonder mondkapje

De keus is nu aan luchtvaartmaatschappijen en vervoerders. Zij mogen reizigers en personeelsleden blijven verplichten een mondkapje te dragen. 

Na de beslissing van de rechter lieten verschillende grote luchtvaartmaatschappijen, waaronder United Airways en American Airways, gisteren al weten dat de mondkapjes niet langer nodig zijn. Ook cabinepersoneel hoeft geen mondkapje te dragen, meldt United Airways.

Keus aan individuele reiziger

Luchtvaartmaatschappij Delta stelt dat reizigers die dat willen uiteraard wél een mondkapje kunnen blijven gebruiken. “Dit beschermt goed, zelfs als de mensen om hen heen géén masker dragen”, zegt een woordvoerder.Supply hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close