News

Records voor marathonsensaties Nienke Brinkman en Abdi Nageeye


De marathon van Rotterdam is iedere keer een spektakel op zich, maar vandaag werd het er eentje met een legendarische afloop. Twee Nederlanders vielen in de prijzen en daarmee werden ook twee Nederlandse information gebroken. Abdi Nageeye (33) behaalde goud bij de mannen en de 28-jarige Nienke Brinkman verbrak met haar tweede plek het Nederlandse document.

De reacties op de marathon van Rotterdam zijn overweldigend. Nageeye gained met een fenomenale eindsprint en behaalde een Nederlands document van 2.04.56. Een prestatie die hij, naar eigen zeggen, dankt aan de Belg en goede vriend, Bashir Abdi. De Belg sleepte de Nederlander namelijk door de race heen. Abdi gained vorig jaar de Rotterdamse marathon, maar droeg graag zijn titel over aan zijn goede vriend Nageeye. De twee vrienden werden beiden in Somalië geboren en vonden elkaar in het hardlopen.

Records marathon Rotterdam Abdi Nageeye en Nienke Brinkman

Maar ook de wonderlijke Brinkman is vandaag het gesprek van de dag. Haar verhaal verbaast namelijk de atletiekwereld. Pas sinds de uitbraak van de pandemie begon Brinkman met hardlopen en zij rende eerder slechts één marathon. Vandaag werd ze tweede en verbrak ze met haar zijn van 2.22.51 het Nederlandse document. Die negentien jaar op de naam van Lornah Kiplagat stond.

Lovende reacties op Nienke Brinkman

Brinkman is van origine een hockeyamateur die momenteel woont en studeert in Zürich in Zwitserland. Waar ze de, ook niet de minste, studie geofysica afrondt.

Een uitgelaten Brinkman reageerde op haar document. „Ik besefte het pas toen ik die 2.22 op de klok zag staan. Het publiek sleepte me er ook doorheen. Wat een geweldige sfeer. Mijn familie en vrienden stonden langs de kant, ik kon gelukkig nog even naar ze zwaaien toen ik voorbijkwam.”

De carrière van Brinkman ziet er veelbelovend uit. Die zelf graag naar de Olympische Spelen wil en meer internationale wedstrijden in haar agenda heeft staan. Dit was huge en zeker niet het laatste wat we van deze topatleet gehoord hebben.

Tijdens de marathon liep ook de ‘Rotterdamse glimlach’ en ‘strooiheld’ Michel Viljeer mee. Hij filmde zijn deelname in een livestream. Viljeer werd eerder bekend van zijn übervrolijke optreden bij Op1. 

Maar ook een afgepeigerde Arjen Robben behaalde samen met oud-wielrenner Erben Wennemars de end.

‘Strooiheld’ Mitchel lease Rotterdamse marathon en livestreamt hele route

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:

Marathonsensatie: Nederland juicht voor information ‘buitenaards duo’ Nienke Brinkman en Abdi Nageeye

Supply hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.