Sports

Rick van Drongelen betrokken bij ernstig ongeval met dodelijke afloopWoensdag, 4 mei 2022 om 14:41

Jeroen van Poppel
• Laatste replace: 15:00

Rick van Drongelen is woensdag betrokken geraakt bij een dodelijk ongeluk in Zeeland. Een achttienjarige man uit Hulst, de bestuurder van het andere voertuig, heeft de crash met de 23-jarige verdediger van KV Mechelen niet overleefd. De Nederlandse politie heeft een onderzoek ingesteld. Wat er precies gebeurd is is nog onduidelijk.

“We willen ons medeleven betuigen aan de familie van het slachtoffer”, verklaart Tom Caluwé, sportief directeur van de Belgische membership. KV Mechelen huurt Van Drongelen van Union Berlin. “We vernamen dat het ongeval deze ochtend gebeurde, toen Rick onderweg was naar de training. Rick zelf is naar het ziekenhuis overgebracht. Zijn verwondingen lijken op het eerste gezicht mee te vallen, maar verder medisch onderzoek moet duidelijkheid brengen.”

Het ongeval vond plaats op de N258 bij Axel, de geboorteplaats van Van Drongelen. Het ongeluk vond plaats rond 07.45 uur, waarna de weg in beide richtingen werd afgesloten. Hoelang de N258 nog dicht blijft, is nog onduidelijk. De politie laat weten de toedracht van het ongeval te onderzoeken en roept getuigen van het ongeluk op zich te melden. De weg was urenlang volledig afgesloten.

Van Drongelen brak in 2015 op zestienjarige leeftijd door bij Sparta Rotterdam en speelde zich direct in de kijker bij buitenlandse golf equipment. In de zomer van 2017 maakte de verdediger een toptransfer naar Hamburger SV, dat drie miljoen euro overmaakte. Van Drongelen degradeerde in zijn eerste seizoen met HSV uit de Bundesliga en speelde vervolgens twee jaar op het tweede niveau van Duitsland. Afgelopen zomer maakte hij de overstap naar Union Berlin, waar hij geen vaste plek in de wedstrijdselectie wist te verdienen. In januari werd hij daarom verhuurd aan Mechelen, waarvoor hij inmiddels tien keer speelde.


Gerelateerd

Meer sportnieuws


Reageer


Het is niet mogelijk om te reageren op dit doc.

Supply hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.