News

‘Rusland erger dan ISIS’, troepen zetten verkrachting in als wapen – Joop


  •  

Vandaag

  •  

leestijd 1 minuten

  •  

boetsja

De Russische troepen die zich hebben teruggetrokken uit de omgeving van de Oekraïense hoofdstad Kyiv, hebben zich niet alleen schuldig gemaakt aan grootschalige executies van burgers maar ook aan verkrachting.

De Belgisch-Oekraïense journaliste Anastacia Galouchka verklaart tegenover de VRT: “Er waren bepaalde bataljons van het Russische leger die massaal oorlogsmisdaden begingen, die vrouwen en kinderen hebben verkracht voor de ogen van hun familie. Er zijn verhalen van het Russische leger dat huizen binnenging waar op de deuren aangegeven stond dat er kinderen zaten. Ze schoten daar hele families dood in hun schuilkelders. Er werd geplunderd, geroofd, verkracht.” Mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch bevestigt de oorlogsmisdaden.

In een interview met Occasions Radio zegt de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmytro Kuleba dat hij dit weekend niet kon slapen van de gruwelijke beelden uit Boetsja. “Rusland is erger dan ISIS. Punt.” De bewindsman is vastbesloten om de Russen die verantwoordelijk zijn voor de oorlogsmisdaden verantwoordelijk te houden. “De wereld moet Rusland straffen voor deze barbaarse misdaden.”Supply hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close