News

S10 morgen als elfde aan de beurt in finale SongfestivalNederland komt na Spanje en voor Oekraïne. Tsjechië opent de present. Groot-Brittannië en Italië, die naast Oekraïne een favorietenrol hebben, komen respectievelijk als tweeëntwintigste en negende in actie. Estland sluit de finale af.

Various finale

De startvolgorde wordt bepaald door de producers van de present. Zij willen een zo divers mogelijke finale dus proberen ze bijvoorbeeld ballads niet achter elkaar te zetten en worden groepen afgewisseld door soloartiesten. De artiesten moesten wel loten of zij in het eerste of het tweede deel van de present terecht kwamen.

S10 plaatste zich dinsdag in Turijn voor de finale van het songfestival. In de eerste halve finale hoorde ze met haar nummer De Diepte bij de tien beste deelnemers, tot haar grote vreugde:

Songfestivalcommentatoren Cornald Maas en Jan Smit waren dinsdag tijdens de uitzending te spreken over het optreden van S10. “Zeer toonvast en goed gezongen”, zei Smit na afloop over haar vertolking van De Diepte. “Ik weet zeker dat ze zich in het Nederlands in die Europese harten weet te zingen. Kippenvel all over the place.”

Tweede halve finale

Gisteravond vond de tweede halve finale plaats. Onder meer België wist zich internet als S10 te plaatsen voor de finale. Ook Finland, Tsjechië, Azerbeidzjan, Polen, Estland, Australië, Zweden, Roemenië en Servië gingen door. 

Zaterdag strijden in totaal 25 landen om de titel. Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Groot-Brittannië, de zogenoemde Massive 5-landen, waren al verzekerd van een plek.Supply hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close