News

Sociale media moeten materiaal bestorming Capitool inleverenDie onderzoekt de bestorming van het Capitool door aanhangers van de voormalige president Donald Trump. De bedrijven moeten niet alleen berichten en filmpjes van gebruikers afstaan, maar ook interne documenten over hoe ze daar tegen optraden.

Dagvaarding 

De commissie had de bedrijven in augustus al eens gevraagd het bewijsmateriaal vrijwillig af te staan. Daar gaven ze volgens voorzitter Bennie Thompson echter niet voldoende gehoor aan. De commissie heeft de bedrijven daarom nu gedagvaard.

Misinformatie

Op 6 januari bestormden aanhangers van Trump het Capitool, om de onbewezen beweringen van de oud-president over fraude en gestolen verkiezingen te steunen. De onderzoekscommissie probeert op allerlei manieren informatie te verzamelen over hoe de bestorming van het parlementsgebouw kon ontstaan.

Daarbij kijken ze onder meer naar de manier waarop misinformatie zich online verspreidde. Ook de stappen die socialemediabedrijven namen om dat tegen te gaan komen aan bod.

De bedrijven hebben tot 27 januari de tijd gekregen om de gevraagde materialen aan te leveren.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

close