Entertainment

Tak Sempat Memasak Untuk Berbuka? ShopeeFood Kan Ada


Tak lama lagi umat Islam bakal menyambut bulan mulia, dan mungkin kali ini suasana sedikit berbeza berbanding tahun sebelum ini.

Kalau ikutkan tahun sebelum ini, nak pergi bazar Ramadhan pun tak meriah mana. Tapi kami yakin puasa tahun ini sangat-sangat meriah dengan pelbagai menu yang menarik.

Telah menjadi tabiat orang Malaysia yang sentiasa berjaga-jaga ketika keluar. Apatah lagi ke bazar, sudah semestinya lebih berjaga-jaga takut-takut si Covid melekat pula. Tapi bukan nak cakap, ada ja di antara kita ni yang tak menyempat pun nak singgah ke bazar. Ya lah, mana dengan time kerja lagi, on the way in which balik pun dah pukul berapa kan!

Ala, Terjah Jer Sini Siap Ada Tawaran Hebat Lagi!

Rilex, bagi anda yang tak sempat nak ke bazar tu. Anda nonetheless lagi boleh membeli pelbagai juadah menarik di ShopeeFood. Dekat sini yang bestnya anda boleh pilih menu ikut tekak anda dengan hanya scroll menu, tekan-tekan dan bayar.

Jimatkan masa korang, tak perlu nak redah bazar itu belum kira half parking kereta lagi. Pusing berkali-kali belum jumpa tempat parking kosong.

Di ShopeeFood ni ada macam-macam makanan dari pelbagai perniagaan yang korang boleh dapat. Antaranya Tealive yang menyajikan pelbagai jenis minuman, A&W, Da Mang Ren, Med Max, dan banyak lagi.

1. A&W

Hen Coney Combo

Time bulan puasa ni nafsu makan tu mesti lain sikit. Yalah tiba-tiba tekak rasa nak berbuka dengan menu yang easy. Jangan risau di ShopeeFood dari makanan yang easy sampai lah heavy meals semua ada.

Contohnya macam A&W ni, korang boleh jer cuba pelbagai menu dari A&W ni tapi kalau tanya kami, Hen Coney Combo ni lah favorite kami!

2. MyeongDong Toppoki

Kimchi Jjigae Hen

Yang teringin Korea Meals tu boleh cuba Kimchi Jjigae Hen, Sedapp. Rasa kimchi tu macam korang betul-betul duduk di Korea. Tak percaya korang kena cuba. Affirm tak menyesal.

3. Med Max

Spicy Mex Kebab

Ha ni salah satu menu yang cepat dan mengenyangkan. Bagi korang yang busy bekerja sehingga tak sempat nak memasak untuk juadah berbuka tu, korang boleh cuba Spicy Mex Kebab dari Med Max ni. Isinya yang padat tu akan buatkan korang kenyang sehingga sahur.

4. Tealive

Signature Brown Sugar Pearl Milk Tea

Menu Tealive semuanya sedap-sedap, dan telah menjadi kegemaran setiap orang di Malaysia terutamanya golongan remaja. Jangan tak tahu, ini juga menu moreh bagi geng-geng muda. Selesai sahaja solat terawih sudah semestinya nak basahkan tekak kan. Tealive lah jawabnya.

Korang baru menggunakan Shopee? Muat turun aplikasi Tealive sekarang untuk menebus Tealive Signature Brown Sugar Milk Tea(L) dengan hanya RM0.10!

5. Da Mang Ren

Mango Smoothie Unique

Mango Smoothie Unique dari Da Mang Ren ni memang betul-betul kaw rasa buah mango. Kiranya tak menyesal lah kalau jadikan Mango Smoothie Unique ni sebagai juadah berbuka.

6. Little KL Meals Corridor

Particular Dakgalbi Hen

Nak berbuka sama-sama di workplace dan pesan makanan sama-sama? Tak ada masalah! Di Little KL Meals Corridor ni ada macam-macam jenis makanan yang korang boleh pilih. Affirm senang nak order sama-sama.

Jangan tak tahu, bila anda membeli di ShopeeFood ni, pelbagai tawaran hebat menanti anda. Anda boleh menikmati servis penghantaran percuma dengan potong sebanyak RM4 bila anda berbelanja sebanyak RM15 keatas.

Paling yang dinanti-nantikan buat pengguna ShopeeFood ni, diskaun sehingga RM6 akan menanti anda sepanjang 3 April sehingga 2 Mei. Menarik kan? Boleh berbelanja sakan masa ni.

Bukan itu sahaja, bermula pukul 3 sehingga 5 petang akan juga boleh rebut diskaun sehingga RM14 sepanjang tempoh 12 sehingga 14 April. Bukan sikit-sikit potongan yang diberi. Wajib rebut!

Hadiah bernilai sehingga RM6,000 juga akan menjadi milik anda sekiranya anda menyertai pertandingan Pesan & Menang. Pertandingan ini bermula dari 9 sehingga 14 April. Kalau korang nak duit raya boleh lah be part of pertandingan ni.

Menarikkan bila membeli juadah di ShopeeFood ini, macam-macam ada bukan sahaja dari segi juadah, tawaran hebat pun banyak! Sepanjang bulan mulia ni, marilah kita membuat pesanan sebelum jam 5 petang dan selepas 7.30 malam agar rider-rider ShopeeFood dapat berbuka puasa dengan tenang.

Buat pencinta makanan anda wajib ada aplikasi ShopeeFood ni. Betul-betul meriah dengan juadah berbuka. Kali tu, kalau terlambat sampai rumah pun tak lah gelabah sangat nak masak juadah berbuka!





Supply hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close