Sports

Versnelling in strijd om handtekening van Paul Pogba: maandag gesprekZaterdag, 14 mei 2022 om 21:52

Jeroen van Poppel
Juventus maakt zeer serieus werk van de terugkeer van Paul Pogba, zo meldt Gianluca Di Marzio zaterdagavond. De 29-jarige middenvelder beschikt over een aflopend contract bij Manchester United en spreekt maandag met Juventus over een transfervrije overstap. Ook Paris Saint-Germain dingt nog mee, terwijl het eerder genoemde Manchester Metropolis uitgesloten is voor Pogba.

Na de dood van Mino Raiola wordt Pogba in onderhandelingen voorlopig vertegenwoordigd door Rafaela Pimenta. De advocaat van de overleden topzaakwaarnemer luistert komende maandag – in persoon of telefonisch – naar de plannen van Juventus met Pogba. De Fransman staat zeker open voor een terugkeer in Turijn, waar hij tussen 2012 en 2016 zijn beste periode uit zijn carrière beleefde. Pogba werd voor even de duurste speler aller tijden door voor 106 miljoen euro over te stappen van Juventus naar Manchester United, maar vond in Engeland nooit dezelfde vorm als eerder in Italië.

Het zal van de voorwaarden afhangen welke membership Pogba uiteindelijk kiest, weet Di Marzio. Het sportieve facet speelt daarbij een belangrijke rol. Bij Juventus zal Pogba, meer dan bij PSG, een centrale rol in het challenge krijgen. Daar staat tegenover dat het voorstel van de Italianen tot nu lager is dan dat van de Parijse grootmacht. Er is een derde optie voor de wereldkampioen van 2018, need Manchester United hoopt nog altijd op een contractverlenging. Ook het aanbod van zijn huidige membership is financieel beter dan dat van Juventus.

Pogba ziet een transfervrije overstap naar Manchester Metropolis in ieder geval niet zitten, zo wist the Athletic onlangs al te melden. Metropolis heeft de financiële slagkracht om de Fransman een omvangrijk contract aan te bieden, maar Pogba wil de supporters van United niet ‘verraden’ door naar de aartsrivaal te vertrekken. De middenvelder strijkt bij United momenteel een weeksalaris op van 340.000 euro.


Gerelateerd

Meer sportnieuws


Supply hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close