News

Verstappen verlengt contract bij Red Bull tot eind 2028


Formule 1-coureur Max Verstappen blijft nog zeker tot en met 2028 bij zijn huidige team Red Bull Racing rijden. De wereldkampioen heeft zijn huidige contract, dat liep tot eind 2023, met vijf jaar verlengd. Dat heeft Red Bull donderdag bekendgemaakt.

Hoeveel geld met de deal gemoeid is, zegt het team niet. Dergelijke informatie wordt in de Formule 1 altijd strikt geheim gehouden. De Telegraaf meldde woensdag op basis van ingewijden dat Verstappen (24) jaarlijks 40 à 50 miljoen euro gaat verdienen. Of dat klopt is lastig te controleren. Er is ook niets bekend over eventuele exitclausules in Verstappens contract, die in werking zouden kunnen treden als Red Bull de Nederlander langere tijd geen goede auto kan geven.

Een contractduur als die van Verstappen is zeldaam in de Formule 1, al zegt de coureur dat het een „makkelijke beslissing” was om zich zo lang te verbinden aan het team. „Ik hou van dit team, en vorig jaar was gewoon ongelofelijk. […] Het doel is om ook op de langere termijn het nummer 1 op onze auto te houden.” Het is in de Formule 1 niet gebruikelijk dat coureurs door andere teams worden weggekocht, zoals in het voetbal vaak gebeurt. De kans is dus groot dat Verstappen het contract zal uitdienen.


Lees ook: Verstappen had het geluk op het juiste moment aan zijn zijde

‘Rest van mijn leven’

Afgelopen december, vlak nadat hij in Abu Dhabi als wereldkampioen over de finish was gekomen, zei Verstappen al dat hij nog heel lang – „de rest van mijn leven” – bij het team wilde blijven rijden. Hij komt sinds 2016 uit voor Red Bull Racing. Op 18-jarige leeftijd won hij meteen zijn eerste race voor het team. Door aanhoudende betrouwbaarheidsproblemen en doordat de Red Bull-auto’s telkens minder goed waren dan die van het dominante Mercedes, duurde het daarna echter nog jaren voordat Verstappen om het kampioenschap kon vechten. In 2021 benutte hij direct zijn eerste serieuze kans.

Het nieuwe Formule 1-seizoen begint over ruim twee weken in Bahrein. In september staat ook de Grand Prix van Nederland in Zandvoort weer op het programma. Welke auto’s de beste zijn – en welke coureurs dus om de overwinning kunnen vechten – is in jaren niet zo onvoorspelbaar geweest. Vanwege ingrijpende wijzigingen aan de regels voor het ontwerp van de auto’s, hebben alle teams volledig nieuwe wagens ontwikkeld.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.